Κοσμος

Ανατόλι Κάρποφ: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Βρέθηκε αναίσθητος κοντά στη ρωσική Δούμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Ανατόλι Κάρποφ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – βρέθηκε αναίσθητος κοντά στη ρωσική Δούμα.
Ο θρυλικός σκακιστής Ανατόλι Κάρποφ υπέστη σοβαρό τραυματισμό © EPA/Kai Foersterling

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Ανατόλι Κάρποφ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – βρέθηκε αναίσθητος κοντά στη ρωσική Δούμα.

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Ανατόλι Κάρποφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram, ο θρυλικός σκακιστής βρέθηκε αναίσθητος νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στη ρωσική Δούμα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τώρα είναι σε ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το worldchess.com, το οποίο ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του Κάρποφ, ο σκακιστής υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και κάταγμα ισχίου.

Το ίδιο σάιτ αναφέρει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του 71χρονου πρώην πρωταθλητή ήταν εξαιρετικά υψηλό. Ο Κάρποφ είναι δραστήριος και στη ρωσική πολιτική. Είναι μέλος της ρωσικής Δούμας.

Ο βοηθός του Κάρποφ και διοργανωτής του Τουρνουά Υποψήφιων του 2021, Άλμπερτ Στεπανιάν, δήλωσε στο ρωσικό TASS ότι ο Karpov είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν έχει υποστεί τραυματισμούς. Ο Στεπανιάν διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο Κάρποφ έπεσε θύμα επίθεσης.

Σύμφωνα με το Meduza, ο Κάρποφ έπεσε κατά λάθος και υπέστη τραύμα στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο.

Ο 71χρονος Κάρποφ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι από το 1975 έως το 1985, όταν έχασε από τον Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος ουσιαστικά του πήρε τα ηνία στην παγκόσμια σκακιστική σκηνή.

Είναι επίσης τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκακιού (1993, 1996, 1998), και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ (1985 και 1989).

Ο Ανατόλι Κάρποφ είναι ο πιο επιτυχής σκακιστής όλων των εποχών σε επιδόσεις σε τουρνουά κατακτώντας πάνω από 140 πρώτες θέσεις. Από το 1978 έως το 1998 έπαιξε σε όλα τα ματς για τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή της FIDE.

Το σημερινό ρεκόρ του σε επαγγελματικό επίπεδο είναι 1.118 νίκες, 287 ήττες και 1.480 ισοπαλίες σε 3.163 παρτίδες. Η μέγιστη βαθμολογία ΕΛΟ την οποία είχε ποτέ είναι 2780.

Η αναμέτρηση του με τον Γκάρι Κασπάροφ το 1984 έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική μέχρι σήμερα αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα. Ο λόγος ήταν διότι οι δυο παίκτες είχαν χάσει πολύ βάρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ