Κοσμος

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν στον Ρίσι Σούνακ για την ανάληψη της πρωθυπουργίας

Ανάρτηση και από Μελόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν στον Ρίσι Σούνακ
Ρίσι Σούνακ © EPA/Peter Powell

Βρετανία - Ρίσι Σούνακ: Η πρόεδρος της Κομισιόν και Ευρωπαίοι ηγέτες απευθύνουν συγχαρητήρια μηνύματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε μια ισχυρή σχέση με τη Βρετανία, με πλήρη σεβασμό των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν ύστερα από την αποχώρησή της από το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σε αυτή την εποχή δοκιμασίας για την ήπειρό μας, βασιζόμαστε σε μια ισχυρή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο για να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες, με πλήρη σεβασμό των συμφωνιών μας», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτηση στο Twitter, με το οποίο συνεχάρη τον Σούνακ για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχάρη σήμερα τον Ρίσι Σούνακ για το ότι έγινε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και προσέθεσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι θα επιδιώξει να εργαστεί μαζί του επί των κοινών προκλήσεων όπως ο πόλεμος στην Ουκρανίας.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μίχολ Μάρτιν, κάλεσε τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό να κινηθεί γρήγορα για να ξεκινήσει τις ουσιαστικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση του αδιεξόδου αναφορικά με τις εμπορικούς κανόνες που διέπουν τη Βόρεια Ιρλανδία στη μετά το Brexit εποχή.

«Ήδη έχει ξεκινήσει η ενίσχυση της συνεργασίας, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για την ΕΕ και το ΗΒ για να βρουν από κοινού λύσεις μέσω συμφωνιών σε θέματα που αφορούν το Πρωτόκολλο (της Βόρειας Ιρλανδίας) και καλώ τον πρωθυπουργό Σούνακ να κινηθεί γρήγορα προς μια ουσιαστική ενασχόληση με την ΕΕ σε αυτή τη βάση», ανέφερε ο Μάρτιν σε ανακοίνωση.

Τα συγχαρητήριά της απηύθυνε προς τον Σούνακ και η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέροντας σε ανάρτηση στο Twitter ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί «με εκείνον και το υπουργικό του συμβούλιο για τις κοινές προκλήσεις, υποστηρίζοντας τις κοινές μας αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχάρη τον νέο βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σας εύχομαι να ξεπεράσετε με επιτυχία όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η βρετανική κοινωνία και ολόκληρος ο κόσμος. Είμαι έτοιμος να συνεχίσουμε να ενισχύουμε από κοινού την ουκρανοβρετανική στρατηγική σύμπραξη», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του στον Ρίσι Σούνακ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ