Κοσμος

Η τελευταία ομιλία της Λιζ Τρας: «Πιστεύω στη Βρετανία - Μας περιμένουν καλύτερες μέρες»

Παραδίδει σκυτάλη στον Ρίκι Σούνακ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας © EPA / TOLGA AKMEN

Λιζ Τρας: Η ομιλία κατά την έξοδό της από την Ντάουνινγκ Στριτ - Η αναφορά στον Ρίκι Σούνακ και το μέλλον της Βρετανίας

Με μία σύντομη δήλωση η Λιζ Τρας εγκατέλειψε σήμερα (25/10) το πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ, δίνοντας τη σκυτάλη στον νέο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. 

«Η χώρα περιμένει καλύτερες ημέρες», είπε μεταξύ άλλων η Λιζ Τρας και πρόσθεσε: «Η χώρα μας συνεχίζει να μάχεται μέσα στην καταιγίδα. Αλλά πιστεύω στη Βρετανία. Πιστεύω στον βρετανικό λαό. Και γνωρίζω ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες».

Στην ίδια δήλωση η Λιζ Τρας ευχήθηκε στον αντικαταστάτη της, Ρίσι Σούνακ, κάθε επιτυχία στον ρόλο του και τόνισε ότι εξακολουθεί να πρεσβεύει την ιδεολογία της υψηλής ανάπτυξης και χαμηλής φορολογίας, την οποία επιχείρησε να ακολουθήσει στη σύντομη θητεία της. «Από τη θητεία μου στην πρωθυπουργία είμαι περισσότερο πεπεισμένη από ποτέ ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σχολίασε η Λιζ Τρας προτού επικαλεστεί τον Ρωμαίο φιλόσοφο Σενέκα: «Δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα που δεν τολμάμε, αλλά επειδή δεν τολμάμε είναι δύσκολα». 

Σύμφωνα με το BBC, η Λιζ Τρας ανέφερε ακόμη: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες που μας έδωσε το Brexit ώστε να δράσουμε διαφορετικά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία στους πολίτες μας και να ανακτήσουμε τη δύναμη των δημοκρατικών μας θεσμών» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει λιγότεροι φόροι για να μπορεί ο κόσμος να κρατά περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζει. Και σημαίνει ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε εργασιακή ασφάλεια, μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά και εγγόνια μας».

Η απερχόμενη πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να τη στηρίξουμε. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει και πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνα του έθνους μας».

Liz Truss tells Sunak to lower taxes in farewell speech in Downing street

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ