Κοσμος

Ρίσι Σούνακ: «Θα διορθώσω τα λάθη της Λιζ Τρας» - Η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Και επίσημα νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος και Ρίσι Σούνακ
Βασιλιάς Κάρολος και Ρίσι Σούνακ © Instagram / The Royal Family

Ρίσι Σούνακ: Η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ' και η πρώτη ομιλία στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στη 13:30 συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο Γ' από τον οποίο έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Λίγη ώρα αργότερα, έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα διορθώσει τα λάθη της προκατόχου του, Λιζ Τρας. 

«Μόλις πήγα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και αποδέχτηκα την πρόσκληση της Αυτού Μεγαλειότητας να σχηματίσω κυβέρνηση στο όνομά του. Είναι σωστό να εξηγήσω γιατί στέκομαι εδώ ως πρωθυπουργός σας. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική κρίση. Εγιναν κάποια λάθη. Όχι από κακή θέληση ή κακές προθέσεις - το αντίθετο - αλλά παρόλα αυτά ήταν λάθη. Θα ενώσω τη χώρα μας όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Θα δουλεύω μέρα με τη μέρα για να σας παραδώσω». Ο Σούνακ συνέχισε λέγοντας ότι έχει επιλεγεί ως ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός για να διορθώσει ορισμένα από τα λάθη που έκανε η προκάτοχός του, Λιζ Τρας, «αυτή η δουλειά ξεκινά αμέσως»

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση μετά τον κορωνοϊό την ώρα που ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει αποσταθεροποιήσει όλο τον πλανήτη» είπε ο Ρίσι Σούνακ ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός.

Rishi Sunak vows to fix Liz Truss's 'mistakes' in first address as new PM

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ