Κοσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει τους 100 «εκλεκτούς» για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στη Βρετανία

Ετοιμάζεται για το comeback στην Ντάουνινγκ Στριτ 10

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να επιστρέψει ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ 10
Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να επιστρέψει ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ 10 © EPA/Facundo Arrizabalaga

Μπόρις Τζόνσον (ξανά) για πρωθυπουργός στη Βρετανία - Έχει τους 100 υποστηρικτές στο κόμμα των Τόρις

O Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές και μπορεί να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τιμ Στίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «The Sunday Times», επικαλούμενος μία ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος για την πρωθυπουργία στη Βρετανία είναι ο Ρίσι Σούνακ.

Ο Μπόρις Τζόνσον διχάζει τους Τόρις στη Βρετανία

Η προοπτική επιστροφής του Τζόνσον στην κυβέρνηση προκαλεί πόλωση στο Συντηρητικό κόμμα, που είναι βαθιά διχασμένο αφού ανέδειξε τέσσερις πρωθυπουργούς σε έξι χρόνια.

Για ορισμένους Συντηρητικούς βουλευτές, ο Τζόνσον είναι άνθρωπος που κερδίζει ψηφοφόρους και μπορεί να έχει απήχηση σε όλη τη χώρα όχι μόνο με την αναγνωρισιμότητά του αλλά και με την χαρακτηριστική αισιοδοξία του.

Για άλλους, ο Τζόνσον είναι τοξική προσωπικότητα και το ερώτημα είναι εάν μπορεί να πείσει τους δεκάδες βουλευτές που τον εγκατέλειψαν ότι τώρα είναι πλέον το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει το κόμμα και να αλλάξει την πορεία του.

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε, πάντως, ότι η επιστροφή του Τζόνσον είναι πιθανόν η χειρότερη ιδέα που έχει ακούσει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα ως μέλος του κόμματος. Δήλωσε, ακόμη, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τους Συντηρητικούς στον «γύρο του θανάτου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ