Κοσμος

O Κέβιν Σπέισι αθωώθηκε από τις κατηγορίες για την σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου

H υπόθεση αυτή στέρησε από τον ηθοποιό ρόλους και πολλά χρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέβιν Σπέισι
O Κέβιν Σπέισι © ΕPA

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος.

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό του Άντονι Ραπ ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Μάιο του 1986 σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26.

Η δικηγόρος του Σπέισι, Τζένιφερ Κέλερ, τόνισε στη διάρκεια των τελικών αγορεύσεών της ότι η ιστορία του Ραπ ήταν κατασκευασμένη. Ανέπτυξε διάφορες θεωρίες σχετικά με τους λόγους που ο Ραπ μπορεί να την επινόησε, όπως η ζηλοφθονία για την επιτυχία του πελάτη της ή το να θέλησε να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. «Ο κ. Ραπ προσέλκυσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν τη δίκη από ό,τι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός», υποστήριξε η Κέλερ.

Ο Κέβιν Σπέισι βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη βρετανική δικαιοσύνη για σεξουαλικές επιθέσεις. Τον Νοέμβριο του 2017, το θέατρο Old Vic του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι είχε λάβει 20 ξεχωριστές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Κέβιν Σπέισι από άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο θέατρο ή συνδέθηκαν με αυτό την περίοδο μεταξύ 1995 και 2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπέισι έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «House of Cards», υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων στους παραγωγούς για διαφυγόντα κέρδη και απομακρύνθηκε από την ταινία «All the Money in the World» όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ