Κοσμος

Από την επίθεση στην άμυνα: Οι μισθοφόροι της Wagner οχυρώνονται στο Λουχάνσκ

Σκάβουν χαρακώματα και στήνουν οχυρώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατιώτες σε ανάπαυλα όπως αποτυπώθηκαν στον φακό του Pixabay
Στρατιώτες σε ανάπαυλα όπως αποτυπώθηκαν στον φακό του Pixabay

Γραμμή άμυνας στο Λουχάνσκ από τη Wagnes - Οι μισθοφόροι του Πούτιν περιμένουν τους Ουκρανούς

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ξεκίνησε την κατασκευή μιας ενισχυμένης γραμμής άμυνας στην επαρχία Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, την οποία προσάρτησε τον Σεπτέμβριο η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (19/10) ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Ένα σύμπλεγμα οχυρωμάτων βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής στη γραμμή επαφής, που αποκαλείται συνήθως ‘γραμμή Wagner’» ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας του Concord.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για άμυνα σε πολλά επίπεδα», ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για το μήκος της γραμμής αυτής, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται ή τον χρόνο που θα χρειαστεί η κατασκευή της.

Ο 61χρονος Πριγκόζιν εκτίμησε ωστόσο ότι αυτή η γραμμή άμυνας δεν θα είναι «απαραίτητη» για να ανακόψει την πορεία του ουκρανικού στρατού.

Και αυτό γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «και μόνο η παρουσία των μονάδων Wagner στη γραμμή του μετώπου είναι ήδη ένας αδιαπέραστος τοίχος».

Wagner, ο μισθοφορικός στρατός του Πούτιν

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πριγκόζιν παραδέχτηκε ότι αυτός ίδρυσε, το 2014, την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε τη δραστηριότητά της στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τον Απρίλιο του 2022 όταν τζιχαντιστές στο Μάλι ανακοίνωσαν ότι κρατούν όμηρο Ρώσο μισθοφόρο της Wagner.

Η Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι κάνει τη βρόμικη δουλειά του Κρεμλίνου σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν».

Η στιγμή που πύραυλος ουκρανικού drone πέφτει σε χαρακώματα στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει ουκρανικό βομβαρδισμό σε χαρακώματα στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό drone βρίσκεται πάνω από τη γραμμή άμυνας των Ρώσων. Δύο Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται μέσα στα χαρακώματα και πυροβολούν. Η βόμβα πέφτει και καταλήγει μέσα στην τρύπα. Ακολουθεί ισχυρή έκρηξη.

Ukrainian drone drops bomb on Russian soldier sending his helmet flying

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ