Κοσμος

Ουκρανία: Οι μισθοφόροι του Πούτιν έφτιαξαν τη «Γραμμή Wagner» στο Λουχάνσκ (βίντεο)

Εικόνες από την αντιαρματική οχύρωση και την τάφρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «Γραμμή Wagner» στο Λουχάνσκ της Ουκρανίας
Η «Γραμμή Wagner» στο Λουχάνσκ της Ουκρανίας © ESA/Twitter

H «Γραμμή Wagner» στο Λουχάνσκ της Ουκρανίας - Η αντιαρματική οχύρωση των μισθοφόρων του Πούτιν και οι εικόνες από δορυφόρο

Οι Ρώσοι «οχυρώνουν» το Λουχάνσκ στην Ουκρανία, δημιουργώντας χαρακώματα και αντιαρματική γραμμή μήκους δύο χιλιομέτρων περίπου, προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση του ουκρανικού στρατού.

Ήδη, το CNN κάνει λόγο για τη.... γραμμή Wagner, την ώρα που γαλλικά ΜΜΕ δεν σταματούν τα λογοπαίγνια με τη διάσημη γραμμή Μαζινό -το κολοσσιαίο οχυρωματικό στρατιωτικό έργο των Γάλλων που κατασκευάστηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο για να σταματήσει μια μελλοντική επίθεση από τη Γερμανία και το οποίο όμως οι Ναζί του Χίτλερ παρέκαμψαν με ευκολία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η «Γραμμή Βάγκνερ» στο Λουχάνσκ

H αντιαρματική οχύρωση από τον μισθοφορικό στρατό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο ηγείται ο πρώην μάγειράς του, στήθηκε στην πόλη Χίρσκε.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media, οι Ρώσοι μισθοφόροι της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ έχουν ανοίξει τάφρο και έχουν τοποθετήσει μεγάλα εμπόδια (πυραμίδες), προκειμένου να μην περάσουν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα.

Τη δημιουργία της... γραμμής Wagner επιβεβαιώνουν και εικόνες από δορυφόρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

Στο ρεπορτάζ του το CNN επισημαίνει, πάντως, ότι τα συγκεκριμένα οχυρωματικά έργα είναι κατάλληλα για να εμποδίσουν μια «κατά μέτωπο», ωστόσο δεν μπορούν να εμποδίσουν τους Ουκρανούς από το να παρακάμψουν σχετικά εύκολα τη γραμμή Wagner, καθώς έχει μήκος μόλις 1,6 χλμ.

This Is How The Famous "Wagner Line" Looks Like
A Lougansk, la "ligne Maginot" de Wagner

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ