Κοσμος

Μαθήτρια στο Ιράν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή δεν τραγούδησε υπέρ του καθεστώτος

Oι αρχές αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο υπέρ του καθεστώτος
© Ηandout/Guardian

Ιράν: Μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο υπέρ του καθεστώτος

Ακόμη μια μαθήτρια φέρεται να σκοτώθηκε από τις ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή αρνήθηκε να τραγουδήσει ένα τραγούδι υπέρ του καθεστώτος όταν έγινε έφοδος στο σχολείο της την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Συμβούλιο των Εμπορικών Συλλόγων Δασκάλων του Ιράν, η Άσρα Πανάχι, 16 ετών, πέθανε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο γυμνάσιο θηλέων Σαχέντ στο Αρνταμπίλ στις 13 Οκτωβρίου και ζήτησαν από μια ομάδα κοριτσιών να τραγουδήσουν έναν ύμνο που επαινεί τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όταν αρνήθηκαν, οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν τις μαθήτριες με αποτέλεσμα πολλά κορίτσια να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και άλλα να συνεληφθούν.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (15/10) , το σωματείο δασκάλων του Ιράν καταδίκασε τις «βίαιες και απάνθρωπες» επιδρομές και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Γιουσέφ Νούρι.

Ιρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν υπεύθυνες και, αφού ο θάνατός της προκάλεσε οργή σε ολόκληρη τη χώρα, ένας άνδρας που αναγνωρίστηκε ως θείος της εμφανίστηκε στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια ισχυριζόμενος ότι πέθανε από συγγενή καρδιακή πάθηση, αναφέρει o Guardian.

Η είδηση ​​του θανάτου της Παναχί έχει κινητοποιήσει περαιτέρω τις μαθήτριες σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ