Σοκ από το πόρισμα των Ιταλών δικαστών για τον σεισμό στη Λ' Άκουιλα - «Έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης τα θύματα»
Η αιτιολόγηση του δικαστηρίου
Σεισμός στη Λ' Άκουιλα - Το πόρισμα των δικαστών - Τα μερίδια ευθύνης - Οι αντιδράσεις
Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία δικαστική απόφαση βάσει της οποίας 29 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους (σε σύνολο 309 νεκρών) στο σεισμό της Λ'Άκουιλα τον Απρίλιο του 2009, ουσιαστικά φέρουν μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο τους.
Η λογική στην οποία βασίσθηκε η απόφαση των Ιταλών δικαστών είναι ότι τα θύματα δεν έπρεπε να κοιμηθούν στα διαμερίσματά τους, διότι είχε προηγηθεί σειρά δονήσεων πριν από τον φονικό σεισμό της νύχτας της 6ης Απριλίου του 2009.
Κατά συνέπεια, η ιταλική δικαιοσύνη θεωρεί ότι τα θύματα φέρουν ποσοστό ευθύνης 30%, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθεί και η αποζημίωση που καταβλήθηκε στους συγγενείς τους. Η σχετική απόφαση αναφέρει ότι σε ποσοστό 40% η ευθύνη είναι της οικοδομικής εταιρίας και κατά 30% των αρμόδιων υπουργείων. Η ετυμηγορία αυτή αφορά εξαώροφη πολυκατοικία που βρισκόταν στην οδό Βία Κάμπο Ντι Φόσα. Στον σεισμό στην ιταλική αυτή πόλη έχασε την ζωή του και ο Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς.
Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση και οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία, από την στιγμή που θεωρούν ότι, έπειτα από σειρά ελέγχων, είχε αποδειχθεί η ουσιαστική ευθύνη της οικοδομικής επιχείρισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.