Κοσμος

Ο Όρμπαν έκανε λογαριασμό στο Twitter: «Πού είναι ο καλός μου φίλος, Ντόναλντ Τραμπ;»

Στέλνει χαιρετισμούς στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με GIF του Τζον Τραβόλτα από το «Pulp Fiction»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Η Ρωσία αψηφά το ένταλμα σύλληψης κατά του πρόεδρου Πούτιν ανοίγοντας τη δική της υπόθεση κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
© EPA/Martin Divisek

Λογαριασμό στο Twitter απέκτησε ο Βίκτορ Όρμπαν και αναζητά τον Ντόναλντ Τραμπ - Ως «μαχητή της ελευθερίας» περιγράφει τον εαυτό του ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απέκτησε λογαριασμό στο Twitter μόλις την περασμένη Δευτέρα.

«Μαχητής της ελευθερίας, σύζυγος, πατέρας, παππούς, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας», γράφει η λεζάντα κάτω από το όνομά του.

«Ας κάνουμε λίγο θόρυβο! Από τώρα μπορείτε να με ακολουθείτε και στο Τwitter», ανέφερε ο 59χρονος Ούγγρος πρωθυπουργός στην πρώτη του ανάρτηση.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, επανήλθε με ένα νέο τιτίβισμα στο οποίο διερωτάται «πού είναι ο καλός του φίλος ο Ντόναλντ Τραμπ;», χρησιμοποιώντας μάλιστα, για να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, και ένα GIF με τον Τζον Τραβόλτα από το «Pulp Fiction».

Υπενθυμίζεται πως ο λογαριασμός που είχε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter απενεργοποιήθηκε πέρυσι από τους υπεύθυνους της micro blogging πλατφόρμας, έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια στο αμερικανικό Καπιτώλιο που ο ίδιος ο Τραμπ κατηγορείται πως είχε ενθαρρύνει.  

Ο Βίκτορ Όρμπαν ακολουθεί μόλις 42 άτομα στο Twitter - συμπεριλαμβανομένων των Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Μαρίν Λεπέν, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σαρλ Μισέλ, Μπόρις Τζόνσον, Εμμανουέλ Μακρόν και τον πάπα Φραγκίσκο, αναφέρει το Politico.

Στο πρώτο του tweet το πρωί της Δευτέρας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι τον περίμενε μια «κουραστική μέρα στο Βερολίνο», καθώς είχε συνάντηση με τον με τον Όλαφ Σολτς, τον τέταρτο Γερμανό καγκελάριο που συναντά μετά τον Χέλμουτ Κολ, τον Γκέχαρντ Σρέντερ και την Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ