Κοσμος

Πρωθυπουργός του Βελγίου: «Απόλυτος φασίστας» ο Πούτιν

Για «πολεμoχαρή και επικίνδυνο άνθρωπο» κάνει λόγο ο Αλεξάντερ ντε Κρόο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς περιέγραψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρόο - Τονίζει ότι η χώρα του δε θα εγκαταλείψει την Ουκρανία.
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο έκανε λόγο για «έναν πολεμoχαρή και επικίνδυνο άνθρωπο στη Μόσχα» © EPA/Rodrigo Antunes

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς περιέγραψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρόο - Τονίζει ότι η χώρα του δε θα εγκαταλείψει την Ουκρανία.

«Απόλυτο φασίστα» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο μιλώντας στο κοινοβούλιο και τόνισε ότι η χώρα του δε θα εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αλεξάντερ ντε Κρόο έκανε λόγο για «έναν πολεμoχαρή και επικίνδυνο άνθρωπο στη Μόσχα, έναν υπερεθνικιστή που θέλει να υπονομεύσει τον δυτικό τρόπο ζωής μας, έναν απόλυτο φασίστα που μετρά το μεγαλείο της χώρας του με την πτώση του άλλου».

Παράλληλα, ο Βέλγος πρωθυπουργός αναφερόμενος στις τελευταίες επιθέσεις της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι «δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη βαρβαρότητα του καθεστώτος».

Όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Σήμερα ήχησαν ξανά ειρήνες στο Κίεβο.

Οι αρχές έθεσαν σε συναγερμό ολόκληρη την Ουκρανία για νέες πυραυλικές επιθέσεις, μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό πόλεων από τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Προσοχή. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Παρακαλώ παραμείνετε στα καταφύγια για την ασφάλειά σας, μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», ανέφεραν στο Telegram οι ουκρανικές αρχές. 

Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά πλήγματα.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία διαμηνύει πως θα αντιδράσει στη μεγεθυνόμενη ανάμιξη της Δύσης. Η απευθείας αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και το NATO δεν είναι προς το συμφέρον της Μόσχας ούτε επιδίωξή της, αλλά η Ρωσία θα αντιδράσει στη μεγεθυνόμενη ανάμιξη της Δύσης στη σύρραξη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Προειδοποιούμε και ελπίζουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης (της σύρραξης) στην Ουάσινγκτον και στις άλλες δυτικές πρωτεύουσες», τόνισε ο κ. Ριάμπκοφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν την «απόλυτη βαρβαρότητα» της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου κατά του ουκρανικού λαού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ