- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της
«Δεν προβάλλουμε καμία διεκδίκηση»
Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της.
Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη», καταλήγει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του με την οποία ουσιαστικά απαντά στην ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα λίγη ώρα νωρίτερα το τουρκικό Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η τουρκική πλευρά κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομες» και «προκλητικές» ενέργειες στο Αιγαίο.
Υποστηρίζει, πιο συγκεκριμένα, πως «η Ελλάδα απομακρύνεται απο τη σοφία και τη λογική» και πως «έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα».
«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να αναπτύξει όπλα σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς έχουν κληθεί να υιοθετήσουν την κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η τουρκική πλευρά καλεί επίσης τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, μια απόφαση «που θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και που είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» όπως σημειώνει η Άγκυρα η οποία ωστόσο ζητά την ίδια ώρα από τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την “τδβκ”».
«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τρέχουσα εμπλοκή των ΗΠΑ στη βάση;
Τα πρώτα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ για τα πλήγματα στο Ιράν
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου για το drone στη βρετανική βάση
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας στην Τεχεράνη και ποιοι διεκδικούν ρόλο στη μεταβατική περίοδο
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.