- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Πούτιν για τα πυρηνικά: Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές
Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου
ΗΠΑ - Ρωσία: Ο Λευκός Οίκος «παίρνει στα σοβαρά» τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν – Πώς τοποθετείται το αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «παίρνουν στα σοβαρά» την απειλή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι συνέπειες θα είναι σοβαρές» εάν ο Ρώσος ηγέτης όντως κάνει πράξη αυτές τις απειλές του.
«Πρόκειται για ανεύθυνη ρητορική εκ μέρους μιας πυρηνικής δύναμης», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC.
«Παρακολουθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την στρατηγική τους διάταξη έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την δική μας αν υπάρξει ανάγκη. Αυτήν την στιγμή τίποτε δεν υπαγορεύει ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη», πρόσθεσε.
Η τοποθέτηση του Λευκού Οίκου έρχεται να απαντήσει στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κήρυξε σήμερα (21/9) μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ανακοίνωσε την υπογραφή του διατάγματος μερικής επιστράτευσης των Ρώσων και δήλωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες στρατολόγησης αρχίζουν «από σήμερα». Έδωσε ακόμη εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας με το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί απορρόφηση των φιλορώσων αυτονομιστών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. «Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο», είπε απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».
Στο διάγγελμά του ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατευθεί, είπε ο κ. Πούτιν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, δηλαδή στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και μέρος της Ζαπορίζια, με ερώτημα την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. «Στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε. «Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε το Ντονμπάς και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε.
Ακόμη, έκανε ξανά λόγο για νεοναζιστές στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη Νότια Ρωσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.