Κοσμος

Απολύσεις στο Κλάρενς Χάουζ, την πρώην κατοικία του βασιλιά Καρόλου

Πώς ενημερώθηκε το προσωπικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος
© EPA/ TOLGA AKMEN

Δεκάδες εργαζόμενοι απολύονται από την πρώην κατοικία του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Δεκάδες εργαζόμενοι απολύονται από το Κλάρενς Χάουζ, την πρώην επίσημη κατοικία του βασιλιά Καρόλου που βρίσκεται στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (14/9).

Όπως μετέδωσε ο Guardian, δεκάδες μέλη του προσωπικού στο Κλαρενς Χάουζ έχουν ήδη λάβει επιστολή απόλυσης. Περίπου 100 άνθρωποι εργάζονταν στο Κλάρενς Χάουζ, ορισμένοι για δεκαετίες.

Οι υπηρεσίες του βασιλιά και της βασιλικής συζύγου μεταφέρονται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ύστερα από την άνοδο στον θρόνο του Καρόλου Γ’, που έγινε βασιλιάς την περασμένη Πέμπτη μετά τον θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ Β’.

«Ύστερα από την άνοδο στον θρόνο την περασμένη εβδομάδα, οι δραστηριότητες της οικίας του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας και της πρώην δούκισσας της Κορνουάλης σταμάτησαν και, όπως ορίζει ο νόμος, ξεκίνησε μια διαδικασία διαβούλευσης», όπως ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το προσωπικό μας προσφέρει μακρά και πιστή υπηρεσία και ενώ ορισμένες απολύσεις είναι αναπόφευκτες, εργαζόμαστε με επείγοντα τρόπο για να ορίσουμε τους εναλλακτικούς ρόλους για τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εργαζομένων», σύμφωνα με το Κλάρενς Χάουζ.

«Η απόφαση του Κλαρενς Χάουζ να ανακοινώσει απολύσεις σε μια περίοδο πένθους είναι πολύ απλά άκαρδη», αντέδρασε σε ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS.

«Παρόλο που οι αλλαγές ήταν προβλεπόμενες σε μια περίοδο κατά την οποία οι ρόλοι εξελίσσονται μέσα στη βασιλική οικογένεια, η έκταση και η ταχύτητα με την οποία ανακοινώθηκαν ήταν εξαιρετικά σκληρή», σύμφωνα με το συνδικάτο.

Οι εργαζόμενοι στο Κλάρενς Χάουζ δεν εκπροσωπούνται από αναγνωρισμένο συνδικάτο, ανέφερε η εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι βασιλικές υπηρεσίες ήθελαν αρχικά να καθυστερήσουν την ανακοίνωση των απολύσεων έως την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ την Δευτέρα. Αλλά με βάση τον νόμο, αποφασίστηκε η είδηση αυτή να γνωστοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε όλους τους εργαζόμενους που θα απολυθούν θα δοθούν «ενισχυμένες» αποζημιώσεις και κανείς δεν θα επηρεαστεί για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, σύμφωνα με πηγές από το βασιλικό περιβάλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ