Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Ζούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Είμαστε όλοι άμεσοι μάρτυρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papas_fragiskos
Πάπας Φραγκίσκος /©EPA/VASSIL DONEV

Βατικανό: «Ζούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις διεθνείς επιπτώσεις του αναφέρθηκε και πάλι ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους διπλωματικούς αντιπροσώπους της Αγίας Έδρας.

«Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος πλήττονται από έναν σφοδρότατο πόλεμο, τόσο εξαιτίας της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, όσο και λόγω των κινδύνων πυρηνικής κλιμάκωσης και των βαρύτατων οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Πρόκειται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις, του οποίου είστε άμεσοι μάρτυρες στις χώρες στις οποίες έχετε αποσταλεί», είπε ο ποντίφικας απευθυνόμενος στους διπλωματικούς αντιπροσώπους του.

Πάπας Φραγκίσκος: «Οι γιατροί δεν με αφήνουν να πάω στην Ουκρανία και τη Ρωσία»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του σε πορτογαλική τηλεόραση, δήλωσε ότι οι γιατροί προς το παρόν του έχουν απαγορεύσει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία και στη Ρωσία.

«Οι γιατροί δεν μου επιτρέπουν να πάω στην Ουκρανία και στη Ρωσία», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Η αιτία, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, είναι η χρόνια γοναλγία που ταλαιπωρεί τον ποντίφικα.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου» και ότι «είναι σε συνεχή επαφή με τους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν».

«Το ταξίδι πάντως πρόκειται να πραγματοποιηθεί, θα δούμε πότε» πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ