- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Vanity Fair: «Στην Ελλάδα οι καλύτερες last minute διακοπές»
Από την Αστυπάλαια και την Αντίπαρο ως τη Μεσσηνία και τους Λειψούς
Το Vanity Fair προτείνει Ελλάδα για διακοπές last minute - Το εκτενές αφιέρωμα που περιλαμβάνει την Αστυπάλαια, την Ίο, την Αντίπαρο, τη Μεσσηνία και άλλα πολλά ελληνικά μέρη
Ως ο καταλληλότερος προορισμός για διακοπές last minute και εκτός τουριστικής αιχμής αναδεικνύεται η Ελλάδα από το Ιταλικό μέσο Vanity Fair, στο πλαίσιο ενεργειών του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου. Το δημοφιλές μέσο που εμπιστεύονται εκατομμύρια αναγνώστες προτείνει ένα «μπουκέτο» προορισμών από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρεια Ελλάδα, Πελoπόννησο και Κρήτη που θα ενθουσιάσουν τους Ιταλούς για τις απομονωμένες παραλίες, τη θεσπέσια κουζίνα, την πλούσια ιστορία και την ελληνική κουλτούρα.
Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται η Αστυπάλαια ως το νησί της αειφορίας με τη γαλήνια αύρα, η Ίος που συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικά νερά και αρχαία μνημεία, καθώς και η Ελούντα ως ο απόλυτος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τους Λειψούς, την Αντίπαρο με τα λευκά παραμυθένια σοκάκια, την καλαίσθητη Τήνο, την εντυπωσιακή Χαλκιδική με τις αναρίθμητες παραλίες και τη Μεσσηνία με τα γραφικά ψαροχώρια και τους απέραντους ελαιώνες.
Εκπρόσωποι προτεινόμενων προορισμών μεταφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλίμα της εποχής:
«Η Ίος ξεπέρασε φέτος για την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου, τις αφίξεις του 2019. Διαπιστώνουμε πως το ταξιδιωτικό κοινό εστιάζει σε ενδιαφέροντα που αναδεικνύουμε και πέραν της διασκέδασης, όπως τα μονοπάτια, τη γαστρονομία και το θαλάσσιο τουρισμό. Ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει το δικό του ρόλο και εκτός σεζόν, όπως φάνηκε από την απήχηση του Ios Festival που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά. Παράλληλα ο Δήμος οδεύει σε πιο φιλικές για το περιβάλλον λύσεις, όπως η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, η μείωση της σπατάλης των υδάτινων πόρων και η χρήση οχημάτων με αντιρρυπαντικούς κινητήρες», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.
«Η Αστυπάλαια διανύει μια πολύ ικανοποιητική σεζόν με τον Αύγουστο να σημειώνονται πληρότητες κοντά στο 100%. Η επισκεψιμότητα θα διατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι ανταποκρίνονται θετικά στις "πράσινες" καινοτομίες του Δήμου, μέσα από την αυξανόμενη χρήση της On Demand δημόσιας συγκοινωνίας και της υπηρεσίας Car Sharing με ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.