- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
To Λασίθι της Στεφανίας Λυμπερακάκη
«Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες»

Η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη γράφει για τη δική της Ελούντα στο Λασίθι της Κρήτης
Ο πρώτος προορισµός µου, αµέσως µετά την επιστροφή µου από τον φετινό διαγωνισµό της Eurovision στο Amsterdam της Ολλανδίας, ήταν η όµορφη Κρήτη. Πιο συγκεκριµένα επισκέφθηκα την πόλη της Ελούντας. Εκεί έµεινα για λίγες ηµέρες µε σκοπό να ξεκουραστώ και να απολαύσω τις οµορφιές που κρύβει η Ελλάδα, η χώρα από την οποία και κατάγοµαι. Ήθελα να ξεφύγω από την πίεση των προηγούµενων ηµερών και στην Κρήτη το κατάφερα εξαιρετικά. Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες του νησιού. Το κρητικό φαγητό οµολογώ πως µε άφησε έκπληκτη – ακόµα και τώρα µπορώ να επαναφέρω στη µνήµη µου τις απίστευτες γεύσεις, καθώς οι µυρωδιές, η καλή ποιότητα των τοπικών τροφίµων και οι ξεχωριστοί συνδυασµοί κάνουν τα ντόπια φαγητά πεντανόστιµα και αυθεντικά. Η διαµονή µου έγινε στο ξενοδοχείο Elounda Mare Hotel όπου και απόλαυσα την εξαιρετική φιλοξενία του προσωπικού αλλά και των ντόπιων.

Στην Ελούντα ενδιαφέρθηκα αρκετά, όσο διάστηµα έµεινα εκεί, για την ιστορία της Κρήτης όσο και του µικρού νησιού απέναντι, της ιστορικής Σπιναλόγκας µε την οποία συγκινήθηκα ιδιαίτερα. Μια ιστορία που δύσκολα µπορείς να κρατήσεις τα δάκρυά σου όσο σκληρός χαρακτήρας και να είσαι. Επίσης γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που µε τεράστια χαµόγελα και όλη τους την καλοσύνη µε πλησίασαν για να µου σφίξουν το χέρι αλλά και να µε κεράσουν τοπικές «λιχουδιές», κάτι που την Κρήτη άλλωστε τη χαρακτηρίζει.
Η φιλοξενία και η φροντίδα των ντόπιων, ειδικά η επιµονή τους στο να σε αφήσουν ευχαριστηµένο και απόλυτα ικανοποιηµένο, είναι κάτι το οποίο δεν µπορείς να µην το εκτιµήσεις. Αγαπηµένη µου Κρήτη, θα σε ανακαλύψω ολόκληρη, το υπόσχοµαι! Σύντοµα θα επιστρέψω ξανά να γυρίσω µία προς µία όλες αυτές τις παραλίες που λίγοι έχουν τη δυνατότητα να χαρούν.

*Η Στεφανία Λυµπερακάκη είναι τραγουδίστρια και φέτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision.
Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για το Λασίθι εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσείς πού θα πάτε φέτος… και τι είχε γυριστεί εκεί;
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός του «Brutalist» πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους
Αφήνει κατάπληκτο το βλέμμα των θεατών - Ταξιδιωτικό ιστόρημα
Η συγκέντρωση του θαυματουργού τζελ της αλόης που απλώνεται σε έναν τεράστιο εύφορο κάμπο γίνεται με χειρωνακτικό τρόπο
Εικόνες και εντυπώσεις από την Τσεχία - Ένα οδοιπορικό της Νατάσας Κυριακοπούλου
Ένα νέο κεφάλαιο στην πολυτελή διαμονή
Εκεί που η άνοιξη αποχαιρετά τον χειμώνα - Ταξιδιωτικό ιστόρημα
Πώς την ξεχωρίζουν από Κυκλάδες, Επτάνησα και Βόρειο Αιγαίο - Το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Metro
Ταξίδι είναι οι εμπειρίες που γίνονται αναμνήσεις ανεξίτηλες
Όταν για πρώτη φορά με χιόνι πάτησα τον Μύτικα - Ένα ταξιδιωτικό ιστόρημα
Ένα κόσμημα στην καρδιά της μεσσηνιακής πόλης
Κερδίστε ένα τετραήμερο ταξίδι για δύο άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Voice 102.5
Μια μικρή, ιστορική πόλη πάνω στη θάλασσα που ανθεί το καλοκαίρι και ησυχάζει τον χειμώνα
Η Θεσσαλονίκη εξάλλου είναι η πόλη του έρωτα
Ξεχώρισαν τα γραφικά χωριά που διατηρούν τις παραδόσεις και τη γνησιότητά τους
Ιδανική απόδραση για όσους αναζητούν πολυτελή και φιλόξενη διαμονή στη καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
Διήμερη χαλάρωση και ιδιωτικότητα στο ονειρικό Ναύπλιο
Το ξενοδοχείο που θέτει νέα πρότυπα στον χώρο της φιλοξενίας
Είναι βρεγμένη, καταπράσινη και δασωμένη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.