Ταξιδια

To Λασίθι της Στεφανίας Λυμπερακάκη

«Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Στεφανία Λυμπερακάκη στην Ελούντα Λασιθίου
Στεφανία Λυμπερακάκη

Η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη γράφει για τη δική της Ελούντα στο Λασίθι της Κρήτης

Ο πρώτος προορισµός µου, αµέσως µετά την επιστροφή µου από τον φετινό διαγωνισµό της Eurovision στο Amsterdam της Ολλανδίας, ήταν η όµορφη Κρήτη. Πιο συγκεκριµένα επισκέφθηκα την πόλη της Ελούντας. Εκεί έµεινα για λίγες ηµέρες µε σκοπό να ξεκουραστώ και να απολαύσω τις οµορφιές που κρύβει η Ελλάδα, η χώρα από την οποία και κατάγοµαι. Ήθελα να ξεφύγω από την πίεση των προηγούµενων ηµερών και στην Κρήτη το κατάφερα εξαιρετικά. Απόλαυσα ιδιαίτερα τα καταγάλανα νερά και τις πεντακάθαρες ακτές, µε τα µοναδικά γραφικά καΐκια που βρίσκονταν σε όλες τις παραλίες του νησιού. Το κρητικό φαγητό οµολογώ πως µε άφησε έκπληκτη – ακόµα και τώρα µπορώ να επαναφέρω στη µνήµη µου τις απίστευτες γεύσεις, καθώς οι µυρωδιές, η καλή ποιότητα των τοπικών τροφίµων και οι ξεχωριστοί συνδυασµοί κάνουν τα ντόπια φαγητά πεντανόστιµα και αυθεντικά. Η διαµονή µου έγινε στο ξενοδοχείο Elounda Mare Hotel όπου και απόλαυσα την εξαιρετική φιλοξενία του προσωπικού αλλά και των ντόπιων.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη στην Ελούντα Λασιθίου
Στεφανία Λυμπερακάκη

Στην Ελούντα ενδιαφέρθηκα αρκετά, όσο διάστηµα έµεινα εκεί, για την ιστορία της Κρήτης όσο και του µικρού νησιού απέναντι, της ιστορικής Σπιναλόγκας µε την οποία συγκινήθηκα ιδιαίτερα. Μια ιστορία που δύσκολα µπορείς να κρατήσεις τα δάκρυά σου όσο σκληρός χαρακτήρας και να είσαι. Επίσης γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που µε τεράστια χαµόγελα και όλη τους την καλοσύνη µε πλησίασαν για να µου σφίξουν το χέρι αλλά και να µε κεράσουν τοπικές «λιχουδιές», κάτι που την Κρήτη άλλωστε τη χαρακτηρίζει.

Η φιλοξενία και η φροντίδα των ντόπιων, ειδικά η επιµονή τους στο να σε αφήσουν ευχαριστηµένο και απόλυτα ικανοποιηµένο, είναι κάτι το οποίο δεν µπορείς να µην το εκτιµήσεις. Αγαπηµένη µου Κρήτη, θα σε ανακαλύψω ολόκληρη, το υπόσχοµαι! Σύντοµα θα επιστρέψω ξανά να γυρίσω µία προς µία όλες αυτές τις παραλίες που λίγοι έχουν τη δυνατότητα να χαρούν.

Η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη

Στεφανία Λυµπερακάκη είναι τραγουδίστρια και φέτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για το Λασίθι εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ