- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ερντογάν: «Εχθρική ενέργεια της Ελλάδας με τους S-300 - Δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας»
Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου


Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη στάση Ελλάδας και ΗΠΑ για τους S-300.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας για «εχθρική στάση» έναντι της Τουρκίας για το ζήτημα των S-300, σε ομιλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά. Η Ελλάδα αμφισβήτησε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, όχι την Τουρκία, κλειδώνοντας τα συστήματα αεράμυνας της σε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν αναγνωριστική αποστολή του ΝΑΤΟ. Η δημιουργία βάσεων στα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία. Είμαστε περίεργοι για την απάντηση των ΗΠΑ στην παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας».
«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», είπε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας υπονοούμενα για καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.
Επιπλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα, αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Σφραγίστηκαν τα γραφεία δυο βοηθών ευρωβουλευτών
Τα στοιχεία νέας μελέτης φτάνουν...γύρω στο 600 μ.Χ
Μετά από παράπονα χρηστών και υπαλλήλων
O πρώτος Ασιάτης πρώην αρχηγός κράτους που συλλαμβάνεται μεταξύ άλλων
Αναμονή για την επιστροφή των Γουίλιαμς και Γουίλμορ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.