Κοσμος

Ερντογάν: «Εχθρική ενέργεια της Ελλάδας με τους S-300 - Δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA / VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη στάση Ελλάδας και ΗΠΑ για τους S-300. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας για «εχθρική στάση» έναντι της Τουρκίας για το ζήτημα των S-300, σε ομιλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά. Η Ελλάδα αμφισβήτησε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, όχι την Τουρκία, κλειδώνοντας τα συστήματα αεράμυνας της σε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν αναγνωριστική αποστολή του ΝΑΤΟ. Η δημιουργία βάσεων στα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία. Είμαστε περίεργοι για την απάντηση των ΗΠΑ στην παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας».

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», είπε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας υπονοούμενα για καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. 

Επιπλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα, αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ