Κοσμος

Ο χορός της Σάνα Μάριν και οι άλλοι 6 ηγέτες που χόρεψαν δημοσίως (βίντεο)

«Ποιος χορεύει καλύτερα» αναρωτιέται το Politico και βαθμολογεί

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σάνα Μάριν χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο και ήρθε πρώτη στο «Dancing With The Stars» του Politico
Η Σάνα Μάριν χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο και ήρθε πρώτη στο «Dancing With The Stars» του Politico © YouTube

Η Σάνα Μάριν, η Φινλανδή πρωθυπουργός, και ο χορός της. Το Politico βαθμολογεί 7 ηγέτες που χόρεψαν δημόσια.

Η Σάνα Μάριν και ο έξαλλος χορός της στο πάρτι έφερε στο προσκήνιο διάφορα βίντεο από ηγέτες κρατών που δείχνουν τις χορευτικές τους ικανότητες δημοσίως.

Δημοσίευμα στο Politico θυμίζει τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κάνοντας την ερώτηση «Ποιος ηγέτης χορεύει καλύτερα;».

Σε αυτό το... πολιτικό «Dancing With The Stars» συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τερέζα Μέι και ο Μπόρις Γέλτσιν.

Στο ranking του Politico το 5/5 πηγαίνει στη Σάνα Μάριν. «Η Μάριν "έσκισε" την πίστα, με εξαιρετικές κινήσεις και ενθουσιασμό, και οι κριτές του Politico θεωρούν ότι της αξίζει η κορυφαία βαθμολογία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα του Politico για τον χορό της Σάνα Μάριν και άλλων 6 ηγετών
Το δημοσίευμα του Politico για τον χορό της Σάνα Μάριν και άλλων 6 ηγετών © Politico
Finnish PM Sanna Marin parties hard at private event in leaked social media videos

Ο χορός της Τερέζα Μέι με κινήσεις ρομπότ

Ακολουθεί η Τερέζα Μέι, η οποία το 2018 στο συνέδριο των Τόρις λικνίστηκε με χάρη στους ρυθμούς του «Dancing Queen» των ABBA.

«Ο χορός της Τερέζα Μέι αποτελείται από ένα είδος άβολου χορού ρομπότ, αλλά το έκανε με αυτοπεποίθηση -δύο φορές-, παρέχοντας μάλιστα συμβουλές σε επαγγελματίες για το πώς γίνεται. Της δίνουμε 3 στα 5 για τις (υποτίθεται) αυθόρμητες εμφανίσεις της» γράφει το Politico.

Theresa May dances on to the stage at the Tory party conference

Όταν ο Μπόρις Γέλτσιν ανακάλυψε το... Gangnam Style πριν από τον Psy

Ίδια βαθμολογία και για τον αυθόρμητο Μπόρις Γέλτσιν, τον πρώτο πρόεδρο της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος το 1996 χόρεψε ένα είδος... Gangnam Style δεκαετίες πριν το λανσάρει ο Psy.

«Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Το έντονο τρέμουλο του χεριού, η κίνηση των ώμων: Είναι όλα εκεί. Θα του δώσουμε 3 στα 5 για την καινοτομία και για την πιθανότητα να έδωσε έμπνευση στον Psy για να δημιουργήσει μια κορεατική έκδοση, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία 15 χρόνια αργότερα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Yeltsin Gangnam Style

Ο χορός του Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν φύγει από την πρωθυπουργία

Ο Μπόρις Τζόνσον παίρνει 2/5 για τον χορό του στα τέλη Ιουλίου και ενώ μετρά αντίστροφα για να αποχαιρετήσει την Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο Τζόνσον, ο οποίος θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο μετά την εκδίωξή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας από συναδέλφους του Κόμματος των Τόρις, εθεάθη να χορεύει σε ένα βίντεο από τα τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός καθυστερημένου πάρτι για τον γάμο του. Η κριτική επιτροπή μας έδωσε 2 στα 5: Για έναν πρώτο χορό γάμου, θα περιμέναμε περισσότερο συντονισμό».

Boris Johnson dances to Sweet Caroline.
Ο «κουνάω άσκοπα τα χέρια» Ντμίτρι Μεντβέντεφ

To 2011 o Nτμίτρι Μεντβέντεφ χόρεψε το «American Boy», το οποίο ερμήνευσε το ρωσικό ποπ συγκρότημα Kombinaciya. «Στο βίντεο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τραντάζεται αμήχανα από πλευρά σε πλευρά και κουνάει τα χέρια του άσκοπα», γράφει το Politico, δίνοντάς του 2/5 στη βαθμολογία και κάνοντας ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Ρώσο αξιωματούχο: «Ο χορός είναι λίγο ξύλινος, αλλά αναμφίβολα καλύτερος από την τρέχουσα χαρακτηριστική κίνησή του: Το να απειλεί τον κόσμο με πυρηνική εξόντωση».

Медведев танцует под Американ бой
Χορός Vs Εμανουέλ Μακρόν σημειώσατε 1

Ο Εμανουέλ Μακρόν, με σηκωμένα μανίκια στο πουκάμισο και φανερά αμήχανη διάθεση, πηγαίνει στη Νιγηρία το 2018. Ανεβαίνει στη σκηνή στο Λάγος, όπου παίζει ο μουσικός των Afrobeat, Femi Kuti, και δοκιμάζει τις χορευτικές του ικανότητες.

«Δεν φαίνεται ότι το περίμενε. Ο Kuti δίνει μια ζωηρή performance, ενώ ο Μακρόν κάνει πλήρη χρήση της μοναδικής χορευτικής του κίνησης: στέκεται αμήχανα, γνέφει και χτυπάει τα χέρια του» αναφέρει το Politico και δίνει «2/5» στον Γάλλο πρόεδρο.

Femi Kuti dancing with president of France Emmanuel Macron

Χορεύοντας με τον Ντόναλντ Τραμπ υπό τη δαμόκλειο σπάθη

Στον... πάτο της βαθμολογίας ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο... μη χορός του με τους Σαουδάραβες είχε γίνει viral και μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

Trump, Tillerson, Ross dance with swords in Saudi Arabia

«Ο Τραμπ δεν χορεύει με το σπαθί, αλλά το κρατάει ενώ κυκλοφορεί με πλήρη αδιαφορία για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό. Του δίνουμε έναν βαθμό, επειδή δεν σκότωσε κανέναν ούτε αποκεφαλίστηκε κατά λάθος» καταλήγει το Politico στο δημοσίευμά του για τη Σάνα Μάριν και τον χορό της σε ιδιωτικό πάρτι στη Φινλανδία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ