Κοσμος

Μήνυση από το Twitter κατά του Έλον Μασκ

Τι ζητά από δικαστήριο και το σχόλιο του μεγιστάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/CHRISTIAN MARQUARDT

Μήνυση από το Twitter κατά του Ελον Μασκ για παραβίαση της συμφωνίας 44 δισ. δολαρίων. Ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Το Twitter κατέθεσε την Τρίτη μήνυση κατά του Έλον Μασκ προκειμένου να τον αναγκάσει να τηρήσει την υπόσχεσή του για εξαγορά της εταιρείας, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Μασκ απειλεί ανοιχτά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς, ενώ οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου ισχυριζόταν ότι «τερμάτιζε» το deal επειδή το Twitter δεν του είχε δώσει πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών στην πλατφόρμα.

Πλέον, ένας δικαστής από δικαστήριο εξειδικευμένο στον τομέα των επιχειρήσεων στο Ντέλαγουερ θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων, παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ έχει επτά δικαστές, οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να αναγκάσουν εταιρείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Μάλιστα, o Έλον Μασκ σχολίασε στο Twitter «Oh the irony lol», δηλαδή «Ω, τι ειρωνεία».

Οι μετοχές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν στα 34,06 δολάρια την Τρίτη από πάνω από τα 50 δολάρια που ήταν όταν η συμφωνία έγινε αποδεκτή από το συμβούλιο του Twitter στα τέλη Απριλίου.

Το Twitter χαρακτήρισε τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μασκ ως «πρόσχημα» που δεν είχε βάση και δήλωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει είχε περισσότερο να κάνει με την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, ιδίως των μετοχών τεχνολογίας.

Η μετοχή της Tesla, η κύρια πηγή της περιουσίας του Μασκ, έχει χάσει το 30% της αξίας της από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία και έκλεισε την Τρίτη στα 699,21 δολάρια.

Με πληροφορίες από New York Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ