Κοσμος

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια απειλεί τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου (βίντεο)

Μάχη για να διασωθεί το άλσος με τις γιγάντιες σεκόγιες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια απειλεί τα αρχαιότερα δέντρα στη Γη
Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια απειλεί τα αρχαιότερα δέντρα στη Γη (Φωτογραφία αρχείου) © EPA/ETIENNE LAURENT

Πυρκαγιά που μαίνεται στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι απειλεί άλσος με τα φημισμένα γιγάντια δέντρα σεκόγια.

Πυρκαγιά που ξέσπασε στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια απειλεί το μεγαλύτερο άλσος με γιγάντιες σεκόγιες, τα αρχαιότερα και ψηλότερα δέντρα στη Γη.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες και να προστατεύσουν τα φημισμένα δέντρα που καθίστανται όλο και πιο ευάλωτα στις φωτιές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το BBC η φωτιά έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος τις τελευταίες 24 ώρες. Οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν το άλσος Mariposa Grove, που αποτελεί το μεγαλύτερο άλσος σεκόγια στο Γιοσέμιτι και διαθέτει περισσότερες από 500 γιγάντιες σεκόγιες. Μέχρι στιγμής κανέναν δέντρο δεν έχει καεί.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος διαχείρισης πυρκαγιάς και αεροπορίας του Εθνικού Πάρκου Γιοσεμίτι ανέφεραν ότι «προστατεύουν προληπτικά» το άλσος δημιουργώντας ένα σύστημα καταιονισμού, προκειμένου να αυξήσουν την υγρασία γύρω από τα δέντρα.

Massive Wildfire Endangers Yosemite’s Giant Sequoia Trees

Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη διερευνώνται. Η φωτιά είχε απλωθεί σε 466 στρέμματα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Οι σεκόγιες είναι τα ψηλότερα -πάνω από 100 μέτρα- και μεγαλύτερα σε όγκο δέντρα στη Γη.

Πηγή: BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ