Κοσμος

Ζελένσκι σε Τζόνσον: Είσαι ήρωας, όλοι σε αγαπούν

Ο βρετανός πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί δυο φορές το Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επικοινωνία Ζελένσκι με Τζόνσον: «Είσαι ήρωας, όλοι σε αγαπούν»
Μπόρις Τζόνσον και Βολόντιμιρ Ζελένσκι © ΕPA Pool

Βολόντιμιρ Ζελένσκι: Έπλεξε το εγκώμιο του Μπόρις Τζόνσον. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του, υποσχέθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για τον τερματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες του αποκλεισμού των ουκρανικών σιτηρών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αποφασιστική του δράση για την Ουκρανία και ανέφερε ότι ο ουκρανικός λαός είναι ευγνώμων για τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο εκπρόσωπος μετά μια τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την τηλεφωνική επικοινωνία επαινώντας τον πρόεδρο Ζελένσκι, λέγοντας: “Είσαι ένας ήρωας, όλοι σε αγαπούν”».

Η είδηση της παραίτησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, έγινε δεκτή με «πανηγυρισμούς» αλλά και με απογοήτευση.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έσπευσε από την πλευρά του να ευχαριστήσει τον απερχόμενο από την πρωθυπουργία Βρετανό πολιτικό που πάντοτε βρισκόταν στην πρώτη γραμμή υποστηρίζοντας την Ουκρανία, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που έχει επισκεφθεί δύο φορές το Κίεβο, από την 24η Φεβρουαρίου και μετά, και εξ αρχής είχε σταθεί ηχηρά στο πλευρό της Ουκρανίας, όχι μόνο με διαρκείς δηλώσεις στήριξης αλλά και με συνεχή βοήθεια. Οι τηλεφωνικές επαφές των δύο ηγετών γίνονταν σε τακτικό επίπεδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ