- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ιταλία-Covid-19: Αυξήθηκαν κατά 55% τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, με κίνδυνο «νέου ντε φάκτο lockdown».
Στην Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα (από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) κατά 55%, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 32,6%, στις ΜΕΘ της χώρας κατά 36,3%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 18,4%.
Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει ότι η αύξηση είναι συνεχής και ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων, το οποίο δεν καταγράφεται. «Το υψηλό ποσοστό πληθυσμού που είναι θετικό στον ιό, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα "νέο ντε φάκτο λοκντάουν", συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του τουρισμού», αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση.
«Στη φάση αυτή, πρέπει να επιταχυνθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και να αυξηθεί σημαντικά η χρήση της μάσκας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Gimbe Νίνο Καρταμπελότα.
Η περιφέρεια της Ιταλίας, στην οποία την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι η Λομβαρδία, με ποσοστό 95,9%, ενώ η πιο περιορισμένη διάδοση του ιού διαπιστώθηκε στην Σαρδηνία, με αύξηση των περιστατικών κατά 24,7%. «Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας, διότι οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται» τόνισε, τέλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.