Κοσμος

Ουκρανία: Επίθεση σε αποστολή της Bild - Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ

Όταν επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη Λυσιτσάνσκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Επίθεση σε αποστολή της Bild - Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ
Ουκρανία: Επίθεση σε αποστολή της Bild © Twitter/@ronzheimer

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρά στο όχημα δημοσιογράφων της Bild - Μαζί τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Επίθεση ενώ βρίσκονταν μέσα στο όχημά τους δέχθηκαν οι ανταποκριτές της γερμανικής Bild, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης και οι δημοσιογράφοι Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο.

Όπως αναφέρει η Bild, οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να φύγουν από το Λυσιτσάνσκ, που είναι περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις όταν δέχθηκαν πυρά στο αυτοκίνητό τους. 

«Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα», δήλωσε ο Πολ Ροζενχάιμερ.

Επιπλέον η γερμανική εφημερίδα μεταδίδει ότι στην πόλη γίνονται πολλές εκρήξεις και προσθέτει ότι οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκε ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου. 

Το Λισιτσάνσκ είναι γειτονικό στο Σεβεροντόνετσκ, και τα δύο στην περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών το τελευταίο διάστημα.

Η Bild υπογραμμίζει ότι έως αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν οι δημοσιογράφοι ήταν ο στόχος των πυρών.

Λίγο αργότερα ο Ροζνχάιμερ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λυσιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε».

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ