- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Mass shooting σε συναυλία στην Ουάσινγκτον - Ένας ανήλικος σκοτώθηκε
Τρεις ακόμα τραυματίστηκαν
Ένας 15χρονος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στη διάρκεια συναυλίας στην Ουάσινγκτον.
Ένας 15χρονος έφηβος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν από σφαίρες χθες Κυριακή το βράδυ στην πόλη της Ουάσινγκτον έπειτα από μια συναυλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Πριν τους πυροβολισμούς δύο άλλα περιστατικά προκάλεσαν πανικό μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για μια συναυλία, για την οποία δεν είχε χορηγηθεί άδεια, με την ευκαιρία της γιορτής Juneteenth, της επετείου από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουνίου 1865.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι.
Αμέσως μετά και παρά την παρουσία στο σημείο ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένας έφηβος σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Κόντι. Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό δεν έχει βρεθεί, σημείωσε ο ίδιος.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο έφηβος ήταν στόχος μιας επίθεσης, εξήγησε ο Κόντι, ενώ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει κοντά στο σημείο της συναυλίας δύο παράνομα όπλα και αναζητούν έναν άνδρα ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του όπλο χωρίς να διαθέτει άδεια.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι άνθρωποι που έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλα βρίσκονται «σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», με αποτέλεσμα να αποτελούν «κίνδυνο για τους ανθρώπους που απλώς θέλουν να χαρούν τον καλό καιρό, τη Γιορτή του Πατέρα, την πόλη μας».
«Αρκεί ένας άνθρωπος (με όπλο)… δυστυχώς ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε», κατέληξε ο Κόντι.
Στις ΗΠΑ παρατηρείται άνοδος των βίαιων περιστατικών με πυροβόλα όπλα, με το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας στις 24 Μαΐου να είναι ένα από τα πιο τραγικά. Τότε σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δασκάλες.
Από την αρχή του έτους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων πολλοί έχουν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.