- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχη πόρτα-πόρτα στο Σεβεροντονέτσκ
Ηρωική αντίσταση από τους Ουκρανούς που ελπίζουν σύντομα σε ενισχύσεις


Στο Σεβεροντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία οι μάχες συνεχίζονται σφοδρές. «Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο» δηλώνουν οι Ουκρανοί.
Η μάχη για το Σεβεροντονέτσκ διεξάγεται πόρτα-πόρτα, καθώς οι Ουκρανοί μαχητές προσδοκούν στην παράδοση βαρέων όπλων που θα μπορούσαν να «γυρίσουν την πλάστιγγα», δήλωσε σήμερα Πέμπτη (9/6) ένας Ουκρανός διοικητής.
Ο Πέτρο Κούζικ, διοικητής του τάγματος της Εθνοφρουράς Σλόμποντα (Ελευθερία), τόνισε ότι οι οδομαχίες στη μικρή βιομηχανική πόλη στην Ανατολική Ουκρανία μαίνονται ενάντια σε αναχώματα του ρωσικού πυροβολικού που θέτουν σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατάσταση επί του πεδίου σε αυτό που έχει εξελιχθεί σε κομβική μάχη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Κούζικ και τόνισε ότι η Ουκρανία υφίσταται σημαντικές απώλειες στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ.
«Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο» είπε ο Κούζικ στην κρατική τηλεόραση, περιγράφοντας μάχες στις οποίες Ουκρανοί μαχητές πέρασαν από «τυφλή άμυνα σε μικρές αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές».
«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια επιτυχία για εμάς. Περάσαμε σε αντεπίθεση και σε ορισμένες περιοχές καταφέραμε να τους απωθήσουμε κατά ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα. Σε άλλες περιοχές μαχόμενοι τους εξωθήσαμε σε αποχώρηση κυριολεκτικά κατά ένα ή δύο σπίτια» εξήγησε. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι η Ουκρανία ήλπιζε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα μείωναν την ένταση των πυρών του πυροβολικού, όταν άρχιζαν οι οδομαχίες.
«Όταν τους οδηγήσαμε σε οδομαχίες, λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα -αυτοί (το πυροβολικό τους) δεν ήξεραν πού βρισκόμασταν και πού βρίσκονταν. Αλλά τώρα απλώς καλύπτουν τόσο τα δικά τους στρατεύματα όσο και τις μονάδες μας με πυρά πυροβολικού» ξεκαθάρισε.
Στο Σεβεροντονέτσκ οι Ουκρανοί χρειάζονται όπλα και εξοπλισμό για να νικήσουν τους Ρώσους
Ο Κούζικ τόνισε επίσης ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια «καταστροφική» έλλειψη συστημάτων για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό πυροβολικό και χρειάζονται «σοβαρή τεχνολογία» ή βαρέα όπλα για να αντεπιτεθούν τους Ρώσους.
Αφού απέκλεισε ενδεχόμενη απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από το Λισίτσανσκ, τη «δίδυμη πόλη» του Σεβεροντονέτσκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς, ο Κούζικ ξεκαθάρισε: «Υπάρχει εντολή να κρατήσουμε θέσεις και τις κρατάμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μόλις ξεκινήσαμε, δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του
Η χώρα προσέρχεται στις κάλπες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
«Η Μαρκλ παραβιάζει μια συμφωνία με την βασίλισσα Ελισάβετ Β', όταν χρησιμοποιεί τον τίτλο HRH»
Η κυβέρνηση απαιτείται να πάρει σοβαρά την κατάσταση και τους κινδύνους που έρχονται
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παραδοσιακά Μίντια
Βρέθηκαν τα ρούχα και το αυτοκίνητό του
Η εμπειρία των πολιτών που βίωσαν το απόλυτο σκοτάδι σε Ισπανία και Πορτογαλία
Έμεινε δύο λεπτά κάτω από το νερό μέχρι να την βγάλουν
Μετά από αποστολή της αυστραλιανής τηλεόρασης, το χωριό και ο Δρόμος των Οστών μπήκαν στον χάρτη των ταξιδιωτών
Τι απάντησε στο αν έχει εμπιστοσύνη στον Ρώσο ομόλογό του
Πώς στήθηκε η ιδιοφυής επιχείρηση εξαπάτησης - ο ρόλος του Ίαν Φλέμινγκ
Το κεντρικό μήνυμα του βίντεο είναι ένα: η Αμερική είναι αναξιόπιστη
Το αιματηρό συμβάν έγινε την παραμονή της ανοιξιάτικης γιορτής Valborg
«Ο Θίο παρουσίασε χθες βράδυ την πρώτη του σύνθεση για τον παππού του», δήλωσε η Ιβάνκα Τραμπ
«Μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να προστατεύσει την ειρήνη στην ήπειρό μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν
Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται τον Φρίντριχ Μερτς ως νέο καγκελάριο
Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν λόγο για εκστρατεία διασυρμού εις βάρος τους
Οι πρώτες πληροφορίες
Αυξάνονται ανησυχητικά οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.