- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανία - Ζελένσκι: Η νίκη θα είναι δική μας
Το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας την 100ή ημέρα του πολέμου
Ουκρανία: «Η νίκη θα είναι δική μας», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι κατά την 100η ημέρα του πολέμου.
«Η νίκη θα είναι δική μας», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram σήμερα, 100ή ημέρα από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.
«Οι εκπρόσωποι του κράτους βρίσκονται εδώ, υπερασπίζονται την Ουκρανία εδώ και εκατό ημέρες», σημείωσε ο Ζελένσκι σε αυτό το βίντεο που διαρκεί 36 δευτερόλεπτα και έχει μαγνητοσκοπηθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο. Στο πλευρό του Ζελένσκι βρίσκονται ο πρωθυπουργός του Ντένις Σμιγκάλ και ο επικεφαλής του κόμματός του Νταβίντ Αραχαμία.
Ουκρανία: Η Μόσχα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι να πετύχει τους στόχους της
Την ίδια ώρα η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει όλους τους στόχους της, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σήμερα κατά την 100η ημέρα του πολέμου.
«Ένας από τους βασικούς στόχους της επιχείρησης είναι να προστατεύσουμε τους κατοίκους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνγκ. Έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση της προστασία τους και έχουν επιτευχθεί κάποια αποτελέσματα», επεσήμανε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στις δύο αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε εξάλλου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την επιδεινούμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης, τον Σενεγαλέζο πρόεδρο Μάκι Σαλ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στο Σότσι.
«Η ατζέντα είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος «στη βαθιά ανησυχία της αφρικανικής ηπείρου (…), την ήδη διαφαινόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, το πρόβλημα των ελλείψεων στα λιπάσματα, την οικονομική συνεργασία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν θα δώσει εξηγήσει «λεπτομερώς» στον Σαλ για το τι συμβαίνει με τα σιτηρά της Ουκρανίας.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συζητήσει τρόπους για την ασφαλή διέλευση των ουκρανικών σιτηρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι όντως στην Τουρκία, είναι προγραμματισμένο να έχει επαφές εκεί. Και φυσικά (…) το ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών θα είναι ψηλά στην ατζέντα», εξήγησε ο Πεσκόφ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.