Κοσμος

Ουκρανία: Εγκλωβισμένοι 77 ανθρακωρύχοι στο Ντονέτσκ μετά από βομβαρδισμό

Τι μεταδίδει το RIA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία
Ουκρανία: Εγκλωβισμένοι 77 ανθρακωρύχοι στο Ντονέτσκ μετά από βομβαρδισμό © EPA/OLEG PETRASYUK

Πόλεμος στην Ουκρανία:77 ανθρακωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στο Ντονέτσκ, έπειτα από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από βομβαρδισμό.

Συνολικά 77 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

«Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο την εδαφική άμυνα των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών της περιφέρειας.

Η Ουκρανία διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.

Η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αυτές περιοχές ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες την παραμονή της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επαναλαμβάνουν τις προσπάθειες να προελάσουν νότια του Ιζιούμ

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πιθανόν ξαναρχίσει τις προσπάθειές τους να προελάσουν νότια της πόλης Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία, το τελευταίο 48ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι να διεισδύσουν περαιτέρω στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και να περικυκλώσουν τον θύλακα γύρω από την εμπόλεμη πόλη Σεβεροντονέτσκ από τον βορρά, προσθέτει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αν οι Ουκρανοί άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη αυτή δεν δεχθούν πρόταση να φύγουν μέσω ενός διαδρόμου, η Ρωσία είναι πιθανόν να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία υποβαθμίζοντας τη διάκριση μεταξύ αυτών και οποιωνδήποτε ουκρανικών στρατιωτικών στόχων στην περιοχή, προσθέτει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ