Κοσμος

Βρετανία: Τρίζει η καρέκλα του Τζόνσον αλλά οι Τόρις ξορκίζουν τις εκλογές

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Νέα μέτρα από σήμερα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον
Βρετανία: Νέα μέτρα από σήμερα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον © Unsplash

Βρετανία: "Είναι απίθανο" να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Βρετανία «είναι απίθανο» να διενεργήσει πρόωρες εκλογές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ καθώς πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης έπειτα από την αυξανόμενη κριτική εις βάρος του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή για πρόταση μομφής από τους ίδιους τους βουλευτές του, με αποτέλεσμα σχολιαστές να υπαινίσσονται ότι μπορεί να επιδιώξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές το 2024 ώστε να αποκαταστήσει την εξουσία του.

Ερωτηθείς από το Sky News για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο Ράαμπ απάντησε: «Νομίζω ότι είναι απίθανο»

 

Το σκάνδαλο «partygate» έχει προκαλέσει κάθετη πτώση της δημοτικότητας του Μπόρις Τζόνσον, προκαλώντας βαριές απώλειες στους Τόρις κατά τις τοπικές εκλογές των αρχών του Μαΐου. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει διασωθεί στην θέση του μετατοπίζοντας το βάρος προς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ελλείψει προφανούς αντικαταστάτη.

Συμπληρωματικές εκλογικές αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πιθανόν να ανανεώσουν την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον στις τάξεις των Τόρις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ