- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν δεν εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Απειλεί με μπλόκο ο Τούρκος πρόεδρος - Τι μετέδωσε το Reuters
Βέτο από Ερντογάν στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Δεν θα την εγκρίνω» δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να μπλοκάρει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε το Reuters. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την αντίθεσή του να μπουν η Φινλανδία και η Σουηδία στο ΝΑΤΟ.
Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε ο Ερντογάν, απειλώντας με βέτο Ελσίνκι και Στοκχόλμη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία αποφάσισαν να βγουν από το καθεστώς ουδετερότητας που είχαν υιοθετήσει εδώ και δεκαετίες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να μπουν στο ΝΑΤΟ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή της Ρωσίας, η οποία δεν σταματά τις απειλές κατά των δύο κρατών. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι πιθανή ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών σε Φινλανδία και Σουηδία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε πει για Φινλανδία και Σουηδία πως η Άγκυρα δεν βλέπει θετικά ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.