- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Λαβρόφ: Όλοι θα υποφέρουν από τον ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο που μας κήρυξε η Δύση
«Καταδικασμένες οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας»
Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.
Επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυριζόμενος πως έχει κηρυχθεί ένας «ολοκληρωτικός υβριδικός πόλεμος» κατά της χώρας του που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο θα διαρκέσει.
Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.
«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ' όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.
«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ' ευθείας σύγκρουση - όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».
Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, υποστήριξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.
Λαβρόφ: Η Ε.Ε. έχει γίνει ένας επιθετικός και πολεμοχαρής παράγοντας
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είχε εξαπολύσει φραστικά πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εχθές, Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς την «επιθετική και φιλοπόλεμη».
«Η ΕΕ μετατράπηκε από μια εποικοδομητική οικονομική πλατφόρμα, όπως είχε δημιουργηθεί, σε έναν επιθετικό και φιλοπόλεμο παράγοντα που επιδεικνύει ήδη τις φιλοδοξίες του πολύ πιο πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο» ανέφερε.
Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευρύτερα τους Ευρωπαίους, ότι σπεύδουν «ακριβώς στον δρόμο που έχει ήδη χαράξει το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι την τάση συγχώνευσης με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και θα αποτελέσουν, στην πραγματικότητα, παράρτημα του ΝΑΤΟ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το σχέδιο του γιου του Σάχη για ανατροπή Χαμενεΐ, λαϊκή εξέγερση και μετάβαση σε κοσμική δημοκρατία
Για συμμετοχή στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις
Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αμφισβητεί τη δικαιοδοσία δικαστηρίου της Φλόριντα
Θανάσιμα τραυματισμένος από μαχαίρι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΜΑ Μοχάμανταλι Σαντουλόγιεφ
Η περιπέτεια μιας νεαρής γυναίκας ευαισθητοποιεί για τη χρήση των φακών επαφής
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.