Κοσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίζεται τις πεθερές - Η συμβουλή του στις νύφες

«Λένε ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται η πεθερά, τόσο το καλύτερο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμβουλεύει τις πεθερές να προσέχουν τα λόγια τους όταν απευθύνονται στις νύφες τους
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμβουλεύει τις πεθερές να προσέχουν τα λόγια τους όταν απευθύνονται στις νύφες τους © EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT/POOL

Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει τις πεθερές και συμβουλεύει τις νύφες πώς πρέπει να τις αντιμετωπίζουν.

Ο πάπας Φραγκίσκος απέτισε φόρο τιμής στις πεθερές, οι οποίες συχνά είναι τα θύματα αρνητικών στερεότυπων, καλώντας τις ωστόσο ταυτόχρονα «να προσέχουν τη γλώσσα τους», ιδίως στις σχέσεις τους με τις νύφες τους.

Στην ακρόαση που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ήταν αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο ποντίφικας έκανε μια μεγάλη παρέκβαση για να μιλήσει για την πεθερά.

«Η πεθερά δεν λέω ότι τη βλέπουμε σαν τον διάβολο, αλλά συχνά παρουσιάζεται με μειωτικό τρόπο. Όμως η πεθερά είναι η μητέρα του άνδρα σου, η μητέρα της γυναίκας σου. Λένε ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται η πεθερά, τόσο το καλύτερο. Όμως, όχι, είναι μια μητέρα, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα για μια γυναίκα είναι να αποκτά εγγόνια. Όταν τα παιδιά της αποκτούν παιδιά, εκείνη ξαναζεί» συνέχισε ο 85χρονος πάπας.

Η συμβουλή του πάπα Φραγκίσκου σε νύφες και πεθερές

Στις νύφες, ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε την ακόλουθη συμβουλή: «Φροντίστε τη σχέση με τις πεθερές σας. Κάποιες φορές είναι ιδιαίτερες (οι πεθερές), αλλά έδωσαν ζωή στον σύντροφό σας. Τουλάχιστον, κάντε τις ευτυχισμένες».

Και τις ίδιες τις πεθερές, ο πάπας Φραγκίσκος τις προέτρεψε «να προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται», αφού οι λεκτικές παρεκτροπές είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία κατηγορούνται συχνά.

Καθιστός ο πάπας Φραγκίσκος - Το πρόβλημα στο γόνατο και το ισχίο

Με την ευκαιρία αυτήν ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε για άλλη μία φορά συγγνώμη επειδή δέχτηκε τους πιστούς καθιστός, εξαιτίας του πόνου που αισθάνεται ακόμη στο δεξί γόνατο. «Αυτό το γόνατο αργεί να γιατρευτεί και δεν μπορώ να μείνω όρθιος για πολλή ώρα. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε» είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο πάπας Φραγκίσκος δυσκολεύεται να μετακινηθεί, ενώ πονά επίσης στο ισχίο. Την περασμένη εβδομάδα είπε στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο γόνατο, που οφείλεται σε ρήξη συνδέσμου, βάζοντας πάγο και παίρνοντας αναλγητικά. Οι γιατροί του λένε ότι με τον καιρό οι πόνοι θα εξαφανιστούν, αλλά η διαδικασία ίασης «είναι αργή στην ηλικία του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ