Κοσμος

Η Ε.Ε. σχεδιάζει κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο

Οι κυρώσεις κατά του Πατριάρχη Μόσχας θα περιληφθούν στο επόμενο πακέτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
Ο πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος © EPA / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις της ΕΕ κατά του Πατριάρχη Μόσχας - To AFP επικαλείται έγγραφο

H Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την επιβολή κυρώσεων στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, για τον ρόλο του στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, με το AFP να επικαλείται σχετικό έγγραφο. 

Σύμφωνα με τον Guardian, στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία στον επόμενο γύρο θα περιλαμβάνεται και ο Πατριάρχης Κύριλλος. 

 

 

Πάπας Φραγκίσκος για Πατριάρχη Μόσχας: «Δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν»

Ο πάπας Φραγκίσκος δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ζήτησε να έχει συνάντηση στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση. Ο Πάπας δήλωσε επίσης στην Corriere Della Sera ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, «δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Ο Ποντίφικας, ο οποίος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν άρχισε ο πόλεμος, δήλωσε επίσης στην ιταλική εφημερίδα ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης ζήτησε από τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Βατικανού να αποστείλει μήνυμα στον Πούτιν.

Ο πάπας Φραγκίσκος
Ο πάπας Φραγκίσκος © EPA / ALESSANDRO DI MEO

Το μήνυμα αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «ότι προτίθεμαι να πάω στη Μόσχα. Σίγουρα ήταν απαραίτητο ο ηγέτης του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση και επιμένουμε ακόμη» και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μη σταματήσεις τόση βαναυσότητα;»

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένα τη Ρωσία ή τον Πούτιν δημοσίως από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, έχει αφήσει ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποια πλευρά επικρίνει, χρησιμοποιώντας όρους, όπως αδικαιολόγητη επίθεση και εισβολή, και εκφράζοντας την οδύνη του για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ