Κοσμος

Ουκρανία: Ανησυχία για τα ποσοστά ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ

«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ανησυχία για τα ποσοστά ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ
Ουκρανία: Ανησυχία για τα ποσοστά ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT

Ουκρανία - Τσέρνομπιλ: Μη φυσιολογικά τα ποσοστά ραδιενέργειας στην περιοχή λέει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του Τσερνόμπιλ και γύρω από το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία παρουσιάζονται «μη φυσιολογικά» επίπεδα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι, 36 χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα, επισκέφθηκε το σημείο και σήμανε συναγερμό, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, μετά το σύντομο πέρασμα και κατάληψη του εργοστασίου το προηγούμενο διάστημα από τους Ρώσους.

«Η κατάσταση είναι πολύ πολύ επικίνδυνη», ανέφερε ο Γκρόσι, ενώ συμπλήρωσε πως «υπήρξαν κάποιες στιγμές που τα επίπεδα ανέβηκαν λόγω της μετακίνησης του βαρέως εξοπλισμού που έφερναν εδώ οι ρωσικές δυνάμεις και όταν έφυγαν».

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο αυτό μέρα με τη μέρα» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ