- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Ζελένσκι αναμένει περισσότερα όπλα από τις ΗΠΑ - Η επικοινωνία με Μπάιντεν
Προσεχώς νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν είχαν νέα επικοινωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιο πολλά όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ και ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, συζήτησαν για επιπλέον αμυντική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τα υπό διερεύνηση «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Συνεχίστηκε ο διάλογος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτιμήσαμε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Συζητήσαμε για πρόσθετο πακέτο αμυντικής και πιθανής μακροοικονομικής βοήθειας. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις κυρώσεις» έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «γενοκτονία». Αντιδρώντας σε αυτήν τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter: «Αλήθειες από έναν αληθινό ηγέτη. Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους είναι απαραίτητο για να αντισταθείς στο κακό». Η Ρωσία δεν σταματά να αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απαράδεκτες τις δηλώσεις Μπάιντεν περί γενοκτονίας».
Οι κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία «γονατίζουν» τη ρωσική οικονομία
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας εκτίμησε ότι η ρωσική οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία παραμείνουν σε ισχύ.
«Πρέπει να διαχωρίσουμε τον βραχυπρόθεσμο από τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αν οι κυρώσεις παραμείνουν στο παρόν επίπεδο, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ανοικοδόμησης, όχι λιγότερα», εκτίμησε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Αλεξέι Κουντρίν, πρώην υπουργός Οικονομικών που απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού στη χώρα.
Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε για πολλά χρόνια, γιατί αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η υποκατατάσταση εισαγωγών μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων». Εκτίμησε, παράλληλα, πως ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα τέλη του 2022 ανάμεσα στο 17 και το 20%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.