Κοσμος

Η στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος κρατά την ουκρανική σημαία από την Μπούκα (βίντεο)

Καταδίκασε τη σφαγή στη μαρτυρική πόλη της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος με την ουκρανική σημαία από τη μαρτυρική πόλη Μπούκα
Ο Πάπας Φραγκίσκος με την ουκρανική σημαία από τη μαρτυρική πόλη Μπούκα © EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό με την ουκρανική σημαία από την Μπούκα. Η καταδίκη για τις θηριωδίες στην πόλη της Ουκρανίας.

Τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζουν να κάνουν οι εικόνες και τα βίντεο που δείχνουν τον Πάπα Φραγκίσκο να κρατά την ουκρανική σημαία στο Βατικανό σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022. Η εθνική σημαία της Ουκρανίας εστάλη από τη μαρτυρική πόλη Μπούκα, όπου εκατοντάδες πτώματα αμάχων εντοπίστηκαν στους δρόμους.

«Οι ειδήσεις από την Ουκρανία, αντί να μας φέρουν ελπίδα και ανακούφιση, πιστοποιούν νέες βαρβαρότητες, όπως τη σφαγή στην Μπούκα. Όλο και φοβερότερες πράξεις, οι οποίες έχουν ως στόχο και παιδιά, γυναίκες, άμαχους πολίτες» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Και πρόσθεσε: «Χθες μου έφεραν αυτήν τη σημαία. Προέρχεται από τον πόλεμο, από τη μαρτυρική πόλη Μπούκα. Βρίσκονται εδώ, κοντά μας, και μικρά παιδιά που ήρθαν από την Ουκρανία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ξεδίπλωσε την ουκρανική σημαία και κάλεσε τα παιδιά να σηκωθούν και να έρθουν κοντά του. «Δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε, ούτε αυτά τα παιδιά ούτε τον λαό της Ουκρανίας. Είναι σκληρό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου, λόγω του πολέμου» κατέληξε ο ποντίφικας.

Με την ουκρανική σημαία στα χέρια από την πόλη Μπούκα ο Πάπας Φραγκίσκος
© EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT

Pope Francis condemns “horrific cruelty” committed against civilians in Bucha

Ανάμεσα στα βίντεο για τη σφαγή στην Μπούκα από τους Ρώσους, οι οποίοι σκότωσαν άμαχο πληθυσμό, είναι και αυτό με ρωσικό τανκ να πυροβολεί και να σκοτώνει ποδηλάτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ