Κοσμος

Νάρκη κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία εντόπισαν Τούρκοι δύτες

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι νάρκες έχουν παρασυρθεί από τα ρεύματα μακριά από ουκρανικά λιμάνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία - Ουκρανία: Νάρκη βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία
Έκρηξη νάρκης στη θάλασσα - ΑΡΧΕΙΟ © EPA/U.S. Navy

Τουρκία - Ουκρανία: Νάρκη βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Ομάδες δυτών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ασφάλισαν μια νάρκη που εντοπίσθηκε στα ανοικτά της ακτής της περιφέρειας της Ιγνεάντα, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα, 28 Μαρτίου, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι νάρκες έχουν παρασυρθεί από τα ρεύματα μακριά από ουκρανικά λιμάνια εν μέσω των μαχών και οι αρχές προειδοποίησαν το Σάββατο τα πλοία να παραμείνουν σε απόσταση καθώς ομάδα δυτών επιθεωρούσε μια άλλη νάρκη στην περιοχή.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ομάδες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή έχουν αρχίσει την επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης.

Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στις χώρες που θα προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο

Η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος.

«Η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που θα μπορούσαν να γίνουν εγγυήτριες της ασφάλειάς μας στο μέλλον», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόκοβκα, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία.

Το Κίεβο έχει δηλώσει πως θέλει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας οι οποίες θα προσέφεραν στην Ουκρανία προστασία από μια ομάδα συμμάχων σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Τουρκία οι διαπραγματεύσεις (live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ