- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαριούπολη: Η ισοπέδωση της πόλης από τη Ρωσία - Εικόνα από drone
Διαλύθηκαν εμπορικό κέντρο και σπίτια
Στη Μαριούπολη drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σε κατάσταση πολιορκίας η πόλη. Οι μάχες μεταφέρονται στο κέντρο.
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Μαριούπολη, την πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τη Ρωσία. Drone κατέγραψε ό,τι απέμεινε από εμπορικό κέντρο και σπίτια στο λιμάνι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.
Τα κτίρια έχουν διαλυθεί. Σε ορισμένα σημεία μόνο ο μαυρισμένος σκελετός των κτιρίων παραμένει όρθιος.
Οι μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί πλέον στο κέντρο της Μαριούπολης, όπου πολλοί άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το 80% των κτιρίων έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί.
Τραγική η κατάσταση στη Μαριούπολη - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους αμάχους στο βομβαρδισμένο θέατρο
Η πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, το τελευταίο ουκρανικό οχυρό στη ρωσική παραθαλάσσια ζώνη που ξεκινά από τα σύνορα και καταλήγει στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο. Το τίμημα, όμως, είναι βαρύ. Στη Μαριούπολη οι μάχες μαίνονται σφοδρές, με τους αμάχους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση.
Ο δήμαρχος της Μαριούπολης ανέφερε σήμερα Σάββατο (19.03) ότι οι οδομαχίες στο κέντρο της πόλης εμποδίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση των εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο υπόγειο του βομβαρδισμένου θεάτρου.
Μιλώντας στο BBC, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο εξήγησε ότι οι ομάδες διάσωσης θα είναι σε θέση να καθαρίσουν τα ερείπια και να απομακρύνουν τον κόσμο, μόνο όταν θα επικρατήσει ηρεμία. «Υπάρχουν τανκς... και βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και κάθε είδους όπλα στην περιοχή» ξεκαθάρισε.
Στη Μαριούπολη δεν υπάρχει εδώ και ημέρες φαγητό, νερό και ηλεκτρισμός. Η πόλη βρίσκεται στο έλεος του πολέμου, όπως είχαν περιγράψει οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.