Κοσμος

Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν το Χάρκοβο - Αυξάνονται οι νεκροί (βίντεο)

Περίπου 3.500 πολίτες απομακρύνθηκαν από το Σούμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταστροφές στο Χάρκοβο μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό
Καταστροφές στο Χάρκοβο μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό © YouTube

Στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Νέα βίντεο με εικόνες καταστροφής.

Το Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα από τη Ρωσία. Νέα βίντεο με εικόνες καταστροφής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Κεντρικοί δρόμοι που έσφυζαν από ζωή πριν από τη ρωσική εισβολή, είναι πλέον γεμάτοι συντρίμμια. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Ολόκληρες συνοικίες έχουν ερημώσει, καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Τουλάχιστον 27 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Σέρχι Μπολβίνοφ. Συνολικά, από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο 170 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν σταματά να ζητά από τη Δύση να προχωρήσει σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί από μαχητικά και ελικόπτερα.

Ukraine: footage shows devastation in Kharkiv after Russian shelling

Kharkiv woman visits destroyed Ukrainian city

Russian strikes on Kharkiv leave homes in ruins

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συνεχίζεται η πολιορκία στη Μαριούπολη

Η Μαριούπολη, στα νότια της Ουκρανίας μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, έχει απομονωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αμυντικού τομέα των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» για τις ρωσικές δυνάμεις να την καταλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει αρκετές απόπειρες του ρωσικού στρατού για την κατάληψη της πόλης Μικολάγιφ.

Την ίδια στιγμή στην πόλη Σούμι, ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι στην επιχείρηση εκκένωσης της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 3.500 άμαχοι. Ακολουθεί ο επικαιροποιημένος χάρτης των βομβαρδισμών και των μαχών στην Ουκρανία που δημοσίευσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας για την 13η ημέρα από τη ρωσική εισβολή.

Ο χάρτης με τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ