Κοσμος

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το γήπεδο της Ντέσνα

Εικόνες καταστροφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το γήπεδο της Ντέσνα
Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το γήπεδο της Ντέσνα © Twitter/@nexta_tv

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το γήπεδο της Ντέσνα μετά τους βομβαρδισμούς.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται από το γήπεδο της Ντέσνα μετά τους βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού στην περιοχή.

Το γήπεδο, όπως φαίνεται από εικόνες που έχουν δημοσιευτεί, έχει ισοπεδωθεί. Με μεγάλο μέρος του «Yuri Gagarin Stadium» στην πόλη Τσέρνιχιβ να έχει μετατραπεί σε όγκους από συντρίμμια.

Σημειώνεται ότι η Ντέσνα βρίσκεται στην Α’ κατηγορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετέχοντας και στα προκριματικά του Europa League το 2020.

Με τη φανέλα της, είχε ξεκινήσει την καριέρα του ο νυν ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, Αντρέι Γιαρμολένκο.

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΟΗΕ: Οι υπεύθυνοι για επιθέσεις σε άμαχους θα λογοδοτήσουν

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ καταδικάζει «ανεπιφύλακτα» τις επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον πολιτικών στόχων στην Ουκρανία. Μάλιστα, η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, αναπληρώτρια γενική γραμματέας, αρμόδια για τις Πολιτικές Υποθέσεις, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για αυτές τις επιθέσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, για να συζητήσει την καταγγελία της Μόσχας περί ανάπτυξης προγραμμάτων βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους», είπε η ΝτιΚάρλο, υπενθυμίζοντας ότι πολλές πόλεις πολιορκούνται ή βομβαρδίζονται, όπως η Μαριούπολη. «Το να στοχοθετούνται πολίτες, νοσοκομεία, σχολεία, είναι ασυγχώρητο και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν», προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι συνεργάζονται με την Ουκρανία χρηματοδοτώντας «30 εργαστήρια» όπου μελετούνταν βακτήρια «της πανώλης, του άνθρακα ή της χολέρας».

Πόλεμος - Ουκρανία: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ