Κοσμος

Η αλυσίδα Starbucks κλείνει τα καταστήματά της στη Ρωσία

Αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αλυσίδα καφέ Starbucks φεύγει (προσωρινά) από τη Ρωσία
Η αλυσίδα καφέ Starbucks φεύγει (προσωρινά) από τη Ρωσία © stories.starbucks

Η αλυσίδα καφέ Starbucks αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία. Κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της.

Η αλυσίδα καφέ Starbucks Corp ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (08.03) ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Τα McDonald's κατεβάζουν ρολά στη Ρωσία

Νωρίτερα, ο αμερικανικός κολοσσός McDonald's ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόρια και θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία.

Η αλυσίδα fast-food είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ρωσία, με περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους.

Τις τελευταίες ημέρες τα McDonald's αντιμετώπιζαν αυξανόμενη κριτική, επειδή δεν ακολούθησαν την τακτική άλλων εταιρειών τροφίμων και ποτών να αποχωρήσουν από τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's, Chris Kempczinski, τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους», υπογραμμίζοντας πως «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ