- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο πετρελαϊκές αποθήκες
Η προσωρινή εκεχειρία τηρείται εν γένει γύρω από τη Σούμι
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Η ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο πετρελαϊκές αποθήκες - Προχωρούν βραδύτερα.
Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές και κατοικίες στη βόρεια περιφέρεια του Ζιτόμιρ στην Ουκρανία και χθες, Δευτέρα, το βράδυ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε δύο αποθήκες πετρελαίου δήλωσε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση ο κυβερνήτης Βιτάλι Μπουνέτσκο, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο Σούμι, μια προσωρινή εκεχειρία που σε γενικές γραμμές τηρείται σήμερα επέτρεψε την αποχώρηση αμάχων, μεταξύ των οποίων περίπου 1.000 ξένων φοιτητών, μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκι προσθέτοντας ότι κομβόι 20-30 ιδιωτικών αυτοκινήτων αναχωρούν κατά κύματα.
Στο μεταξύ, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε μερικές περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου. «Ο ρυθμός της προέλασης του εχθρού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και προς ορισμένες κατευθύνσεις έχει ουσιαστικά σταματήσει», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση. «Οι δυνάμεις που συνεχίζουν να προχωρούν, προχωρούν σε μικρά αποσπάσματα», πρόσθεσε.
Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία βάζει στόχο αμάχους
Στη Ρίγα της Λετονίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία βάζει στόχο αμάχους στην Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να τερματίσει τη σύγκρουση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι δεν θα την αφήσει να επεκταθεί.
«Έχουμε ευθύνη να εξασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Θα προστατεύσουμε και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους», πρόσθεσε.
Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως η εισβολή της Ρωσίας προκαλεί φρικτό πόνο και πως ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι καταστροφικός.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός κατά τόπους - Live
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.