Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία-Disney: «Στοπ» στην προβολή ταινιών στην Ρωσία

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που παίρνει τέτοιο μέτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Disney: Αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Facebook
Disney © FLICKR

Walt Disney: Αναστολή προβολής κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία μετά από «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

Την παύση προβολής κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία ανακοίνωσε η Walt Disney λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε «απρόκλητη» και «τραγική ανθρώπινη κρίση».

Μάλιστα, το μέτρο εφαρμόστηκε άμεσα μαζί με την επικείμενη προβολή της ταινίας "Turning Red" από την Pixar Animation Studios.

Η Disney εκτιμάται ότι είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που αναστέλλει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Disney. “Στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή, αλλά και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.”

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε μία αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό κινηματογράφο, αλλά και τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής ταινιών, μετά από την εισβολή.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ