Κοσμος

Ρωσία-Ουκρανία: «Καταστροφή η εισβολή», λέει ο Τζόνσον

«Θα απευθύνω διάγγελμα στο έθνος σήμερα το πρωί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον © EPA/PIPPA FOWLES

Μπόρις Τζόνσον για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι καταστροφή για την Ευρώπη»

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι καταστροφή για την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας έκτακτη σύγκληση των ηγετών του ΝΑΤΟ και παρουσιάζοντας τα σχέδια για διάγγελμα προς τους Βρετανούς και για συνομιλίες με τους ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7).

«Αυτό είναι καταστροφή για την ήπειρό μας», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανάρτησή του στο Twitter. «Θα απευθύνω διάγγελμα στο έθνος σήμερα το πρωί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Θα μιλήσω επίσης στους ομολόγους μου στη G7 και ζητώ έκτακτη σύγκληση όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν».

Κυβερνητική πηγή δήλωσε νωρίτερα ότι ο Τζόνσον θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό αργότερα σήμερα, πριν μιλήσει με τους ηγέτες της G7 και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο για νέο πακέτο κυρώσεων. Οι δηλώσεις του Τζόνσον προς το Κοινοβούλιο θα γίνουν στις 19.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με ανάρτηση της Βουλής των Κοινοτήτων στο Twitter.

Τζόνσον για ρωσική εισβολή: Ο Πούτιν επέλεξε την αιματοχυσία

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε σήμερα τις «φρικιαστικές εξελίξεις στην Ουκρανία», εκτιμώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «επέλεξε τον δρόμο της αιματοχυσίας και της καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα αντιδράσουν με αποφασιστικό τρόπο», πρόσθεσε μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σολτς για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε σήμερα στην Ουκρανία «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και μίλησε για «μαύρη ημέρα» για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο σθεναρό τρόπο» την επίθεση που διέταξε με «αδίστακτο» τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και εκφράζει «αλληλεγγύη στην Ουκρανία και στους πολίτες της».

Πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην G7 για τα μέτρα που η Δύση προειδοποιούσε πως θα επέβαλε στη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY