Κοσμος

Τζόνσον για ρωσική εισβολή: Ο Πούτιν επέλεξε την αιματοχυσία

«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» η ρωσική εισβολή, σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον: Αυξάνονται οι επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του
Μπόρις Τζόνσον: Αυξάνονται οι επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του © EPA

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Μπόρις Τζόνσον και Όλαφ Σολτς καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε σήμερα τις «φρικιαστικές εξελίξεις στην Ουκρανία», εκτιμώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «επέλεξε τον δρόμο της αιματοχυσίας και της καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα αντιδράσουν με αποφασιστικό τρόπο», πρόσθεσε μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σολτς για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε σήμερα στην Ουκρανία «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και μίλησε για «μαύρη ημέρα» για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο σθεναρό τρόπο» την επίθεση που διέταξε με «αδίστακτο» τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και εκφράζει «αλληλεγγύη στην Ουκρανία και στους πολίτες της».

Πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην G7 για τα μέτρα που η Δύση προειδοποιούσε πως θα επέβαλε στη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ