- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αφγανιστάν: 9χρονο αγόρι βρίσκεται εγκλωβισμένο σε πηγάδι
Σε εξέλιξη η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του
Αφγανιστάν: 9χρονο αγόρι έπεσε σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων - Επικοινωνεί με τον πατέρα του - Σε εξέλιξη η έρευνα.
Εγκλωβισμένο σε πηγάδι βρίσκεται ένα 9χρονο αγόρι σε χωριό της επαρχίας Ζαμπούλ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Το παιδί βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων εδώ και δύο ημέρες και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσωσή του.
«Μια ομάδα βρίσκεται εκεί με ένα ασθενοφόρο, οξυγόνο και άλλα απαραίτητα για τη διάσωση του παιδιού, η υγεία του οποίου είναι καλή και καμία φορά ζητά νερό και φαγητό», ανέφερε στο Twitter ο Αμπντουλά Αζάμ, γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.
Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό πώς το 9χρονο αγόρι έπεσε στο πηγάδι. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αγόρι, που ονομάζεται Χαϊντάρ, να φορά ένα μπλε πουλόβερ και να είναι καθισμένος στον πάτο του πηγαδιού, με την πλάτη του να ακουμπά στα τοιχώματα. Το αγόρι φαίνεται να μπορεί να κινήσει λίγο τα χέρια του και το πάνω μέρος του σώματός του. Στο βίντεο φαίνεται μια λάμπα που βρίσκεται μπροστά του και φωτίζει το πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Σοχάκ.
Οι εικόνες τραβήχτηκαν με μια κάμερα που έριξαν στο πηγάδι δεμένη με σκοινί.
Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται το παιδί να κλαίει και να στενάζει και σε ένα άλλο να μιλά με τον πατέρα του. «Χάινταρ μίλα μου, προσπαθούμε να σε βγάλουμε. Είσαι καλά, γιε μου; Μίλα μου, μην κλαις, προσπαθούμε να σε βγάλουμε», λέει ο πατέρας του με τον μικρό να απαντά: «Εντάξει, θα συνεχίσω να μιλάω», του απαντά ο 9χρονος.
Η υπόθεση εγκλωβισμού του 9χρονου θυμίζει την περίπτωση του μικρού Ραγιάν, του 5χρονου αγοριού που πέθανε μετά από πέντε ημέρες παραμονή τους σε πηγάδι στο Μαρόκο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.