- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βενέδικτος: Ζητά συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας
Πάπας Βενέδικτος: Η συγγνώμη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς και η επιστολή για το φλέγον ζήτημα.
O πρώην πάπας, Βενέδικτος, με επιστολή του αναφέρεται στο ζήτημα των σεξουαλικών κακοποιήσεων στην Καθολική Εκκλησία του Μονάχου και ζητά συγγνώμη εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρώμης.
«Είχα θέση τεράστιας ευθύνης στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο πόνος μου κατά συνέπεια αυξάνεται συνεχώς. Κάθε μέρα διερωτώμαι αν και εγώ θα έπρεπε να μιλώ για μεγάλη υπαιτιότητα», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ. Ο 95χρονος Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε από ποντίφικας το 2013, σημειώνει: «Εκφράζω εκ νέου προς τα θύματα το βαθύ μου αίσθημα ντροπής, μεγάλο πόνο, και ζητώ ειλικρινώς συγγνώμη».
Σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε για την ίδια την αρχιεπισκοπή του Μονάχου, έπεσαν θύματα παιδεραστών κληρικών συνολικά 497 νέοι από το 1945 μέχρι το 2021. Σε ό,τι αφορά τον πρώην Άγιο Πατέρα των Ρωμαιοκαθολικών, η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει ότι ως αρχιεπίσκοπος του Μονάχου από το 1977 μέχρι το 1982 φέρεται να μην παρενέβη, ως όφειλε, για να τιμωρήσει τέσσερις ιερείς, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Η Αγία Έδρα σε επίσημο ανακοινωθέν της επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων και ότι καταβάλλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να προστατέψει τα παιδιά, ώστε να μεγαλώνουν πάντα σε ασφαλείς συνθήκες». Αλλά ο Βενέδικτος αντικρούει τις κατηγορίες και τονίζει ότι «σύντομα θα κριθεί από τον ισχυρότερο και ύστατο κριτή».
Ο δε γραμματέας του, πατέρας Γκέοργκ Γκένσβαϊν, προσθέτει: «υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν τον Βενέδικτο. Μπορεί να έκανε ορισμένα λάθη, αλλά δεν είπε ποτέ εσκεμμένα ψέματα». Σύμφωνα με τον Γκένσβαϊν, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στο πλευρό του, «όσοι δεν αγάπησαν ποτέ τον επίτιμο πάπα, τη θεολογία και τη δράση του, τώρα προσπαθούν να του επιτεθούν με άνανδρο τρόπο».
Πηγή: DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
«Μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ η Ισλαμική Δημοκρατία θα βρεθεί "στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας"» δηλώνει
Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η επόμενη μέρα στην Τεχεράνη μετά τον θάνατο του
Σκηνές πανικού μετά τα χτυπήματα από ΗΠΑ και Ισραήλ
Με ένα σύντομο προετοιμασμένο μήνυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.