Κοσμος

Οι παράγοντες που θα κρίνουν το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη

Τι αναφέρει ο ΠΟΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ευρώπη
Κορωνοϊός στην Ευρώπη © EPA/VICKIE FLORES

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη εισέρχεται πλέον σε ένα «εύλογο τέλος» της πανδημίας - Τα δεδομένα του ΠΟΥ.

Η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται σε «κατάσταση εκεχειρίας» με τον κορωνοϊό, που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της πανδημίας, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε η ήπειρος εισέρχεται σε μια περίοδο «ορατού τέλους».

Ο Κλούγκε είπε ότι η «μοναδική ευκαιρία» που έχουν οι χώρες σε όλη την Ευρώπη να ανακτήσουν τον έλεγχο της μετάδοσης της COVID-19 οφείλεται σε τρεις παράγοντες: τα υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης λόγω εμβολιασμού και φυσικής μόλυνσης, την τάση του ιού να εξαπλώνεται λιγότερο σε θερμότερο καιρό και το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή.

Με το τέλος του χειμώνα, «αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί “κατάπαυση του πυρός” που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χανς Κλούγκε.

Ο δρ. Κλούγκε προέτρεψε επίσης τα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εξάπλωση νέων στελεχών, παρά τη διαφαινόμενη «κατάπαυση του πυρός».

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 12 εκατομμύρια νέα κρούσματα στη γεωγραφική περιοχή που εξετάζει ο ΠΟΥ Ευρώπης, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτή η έξαρση οφείλεται στη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ