Κοσμος

Κορωνοϊός: Φόβοι για την επάρκεια διαγνωστικών τεστ παγκοσμίως

Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © Unsplash

Τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, εντείνοντας τους φόβους για την επάρκεια των διαγνωστικών τεστ και την καραντίνα.

Εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, εκφράζεται έντονη ανησυχία για την επάρκεια των διαγνωστικών τεστ.

Τα ημερήσια κρούσματα COVID-19 κατέγραψαν ρεκόρ στις ΗΠΑ, σε περιοχές της Ευρώπης και την Αυστραλία, καθώς η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού βρίσκεται εκτός ελέγχου, κρατώντας τους εργαζομένους στα σπίτια τους και πλημμυρίζοντας τα διαγνωστικά κέντρα.

Αν και κάποιες μελέτες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο θανατηφόρα από κάποια άλλα παραλλαγμένα στελέχη, ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί σημαίνει ότι τα νοσοκομεία σε κάποιες χώρες μπορεί σύντομα να πλημμυρίσουν με ασθενείς, ενώ οι επιχειρήσεις ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους καθώς οι εργαζόμενοί τους μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Μάλτα ανακοίνωσαν χθες όλες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες σημείωσε ρεκόρ --258.312-- σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Η προηγούμενη κορύφωση του μέσου όρου επταημέρου των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί φέτος τον Ιανουάριο.

Οι νέες ημερήσιες μολύνσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν σε σχεδόν 18.300, σήμερα ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της πανδημίας των περίπου 11.300 μία ημέρα νωρίτερα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται «αλλαγή ταχύτητας» για να διαχειριστεί τα υπερφορτωμένα διαγνωστικά κέντρα, καθώς παρατηρούνται μεγάλες ουρές αναμονής σε αρκετές περιοχές.

Τα προβλήματα στα διαγνωστικά κέντρα επιδεινώνονται επίσης σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ισπανία όπου η ζήτηση για δωρεάν τεστ COVID-19 που παρέχει η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης ξεπέρασε χθες την προσφορά, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές έξω από τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ